Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 - Verkauft

Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Grafik (Hand signiert)

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!
Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!Harry van Kruiningen - Litho: Akhnaton - 1954 kaufen? Bieten Sie von 55!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Harry van Kruiningen (1906-1996)
Art des KunstwerksGrafik (Hand signiert)
Jahr1954
TechnikLitho
TrägerPapier
StilModern
GerahmtNur in Passe-partout
Maße21 x 15. cm (h x b)
Passepartout39 x 26.5 cm (h x b)
SigniertHand signiert
AuflageH.C
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Litho van Harry van Kruiningen. Titel: Akhnaton. (Litho op de hymne van de zon van Echnaton. In de originele tekst en de vertaling door prof. dr. A. de Buck. Amst., Le Canard, 1954, (59)p). Oplage: H.C. Afmetingen incl passe-partout: H39 x b26.5cm. Afmetingen voorstelling: H21 x b15cm. Het werk is links onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Harry van Kruiningen (pseudoniem van Henri Adelbert Janssen) (Hansweert bij Kruiningen, 28 januari 1906 – Laren (Noord-Holland), 30 juni 1996) was een Nederlandse kunstschilder, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar, ontwerper van affiches en boekbanden, was vervaardiger van mozaïek objecten, keramist, docent aan een academie, auteur van kinderboeken en uitgever. Hij schilderde landschappen, stillevens, portretten en maakte etsen en litho's.
Van Kruiningen werd na de bevrijding lithograaf en bekwaamde zich ook in andere druktechnieken. Zijn werk werd abstracter en fantasierijker. Hij maakte voor galerie en uitgeverij Le Canard vier bibliofiele mappen met kleurenlitho's: Ovidius (1953), Achnaton (1954), Gilgamesj (1955) en Heer Halewijn in 1956. Zijn kinderboeken De Tovertuin van Eekje Hoorn (1949) en Eekje Hoorn overwint (1948) voor uitgeverij Pegasus in Amsterdam, zijn geïllustreerd met litho's en tekeningen. Hij was in de jaren 50 zeer succesvol met het drukken van litho's op textiel. Zo bedrukte hij zijden shawls en katoenen gordijnstoffen. Deze toegepaste kunst was uit financiële nood geboren. In 1953 werd hij door het Prins Bernardfonds uitgezonden om beelden van de Watersnoodramp in Zeeland in litho´s te vast te leggen. Hij ging samen met Jeanne Bieruma Oosting en Cor de Wolff. De litho's en tekeningen werden in grote oplagen gedrukt en verkocht ten bate van de slachtoffers van de overstromingen.
Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
PreisBis zu 10 kg.
Innerhalb von Niederlande 13,50 €
Nach Belgien 21,95 €
Nach Deutschland 21,95 €
In die EU 21,95 €
Weltweit 55,00 €
ExtraBei einem Kaufbetrag über € 500,- Euro zahlen Sie einen Zuschlag von (maximal) € 7,50 Euro für zusätzlich versicherten Versand

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts'S-GRAVENZANDE,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit24-3-2023 um 14:22
Endzeit16-5-2023 um 10:22
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen