Klaas Gubbels - Holzschnitt: Silbergrauer Krug – 2014

Klaas Gubbels - Houtdruk: Zilver grijze kan - 2014 kaufen? Bieten Sie von 425!
Klaas Gubbels - Houtdruk: Zilver grijze kan - 2014 kaufen? Bieten Sie von 425!Klaas Gubbels - Houtdruk: Zilver grijze kan - 2014 kaufen? Bieten Sie von 425!Klaas Gubbels - Houtdruk: Zilver grijze kan - 2014 kaufen? Bieten Sie von 425!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Klaas Gubbels (1934)
TypGrafik (Hand signiert)
Jahr2014
TechnikHolz / Linolschnitt
TrägerPapier
StilModern
ThemaStillleben
GerahmtNicht gerahmt
Maße36 x 50 cm (h x b)
SigniertHand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Houtdruk van Klaas Gubbels. Jaar: 2014.  Afmetingen blad: H36 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H37 x b47cm. Het werk is rechts onderin, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Klaas Gubbels (Rotterdam, 19 januari 1934) is een Nederlands kunstenaar. Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen.
Klaas Gubbels maakte op zesjarige leeftijd het bombardement op zijn geboortestad Rotterdam mee. Zijn jeugd speelde zich enerzijds af tussen uitgebrande en ruïneuze huizen in de binnenstad, anderzijds bij zijn grootouders, die aan het Balkengat (nu Balkenstraat) woonden, vlakbij een haventje van een houtkoperij aan de Delfshavense Schie.
Gubbels kwam in aanraking met de beeldende kunst via zijn vader Kees Gubbels (1894-1974), die in de oorlog Kunsthandel De Brug oprichtte. In de jaren vijftig volgde Gubbels verscheidene opleidingen. De opleiding reclameschilderen volgde hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam. Daarna vond hij werk op het reclame-atelier van de Rotterdamse Bijenkorf. Vervolgens volgde hij van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam. Als gevolg van de scheiding van zijn ouders vertrok Gubbels in februari 1952 naar Arnhem, waar hij van 1952 tot 1958 studeerde aan de Academie Kunstoefening te Arnhem. Daarnaast volgde hij ook avondlessen in beeldhouwkunde. Gubbels deed geen eindexamen uit vrees te zakken op het onderdeel kunstgeschiedenis.
In de jaren zeventig was Klaas Gubbels als docent verbonden aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, tegenwoordig Willem de Kooning Academie, samen met andere schilders en grafici als Hannes Postma en beeldhouwer Kees Franse. Gubbels werkt in Arnhem op zijn atelier in het koetshuis van landgoed Lichtenbeek of in Frankrijk in de Ardèche.
Tentoonstellingen
In 1955 had Gubbels tezamen met Just Sark zijn eerste expositie in de universiteitsmensa in Utrecht, en bij boekhandel De Violier in Den Haag, in 1965 zijn eerste buitenlandse, in Lissabon en Parijs. Aan het eind van 2004 en in het begin van 2005 vond er een grote retrospectieve tentoonstelling van zijn werk plaats in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Tien jaar later werd de tachtigste verjaardag van Gubbels gevierd met een speciale thema-tentoonstelling op Paleis Soestdijk (september tot november 2014).
Het werk van Gubbels is vertegenwoordigd in diverse grote Nederlandse musea en in de bedrijfscollecties van bijvoorbeeld Ahold, Akzo en TNT.
Werk
In verloop van tijd zijn de kunstwerken van Klaas Gubbels steeds abstracter geworden. Het valt in eerste instantie te bezien als eenkennig, vanwege het beperkte aantal aan visuele thema's. Maar dit is ook juist weer de kracht en charme van zijn kunstwerken, volgens sommigen. Hij gebruikt daarnaast ook een veelvoud aan technieken en materialen, zoals: fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal.
Zijn werk heeft raakvlakken met kunstwerken van kunstenaars als Giorgio Morandi en Amedeo Modigliani en lijkt beïnvloed door Marcel Duchamp, Man Ray en George Segal.
Overig
In 2013 verscheen ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van Jan Siebelink een speciale uitgave met fragmenten uit Knielen op een bed violen en tien daarop geïnspireerde houtsneden van Gubbels.






Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
Preis> 10 kg oder mehr als 1,00 x 0,50 Meter
Innerhalb von Niederlande 13,50 €
Nach Belgien 23,95 €
Nach Deutschland 23,95 €
In die EU 23,95 €
ExtraBei einem Kaufbetrag über € 500,- Euro zahlen Sie einen Zuschlag von (maximal) € 7,50 Euro für zusätzlich versicherten Versand

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Auktionsdetails
Startzeit9-9-2023 um 17:25
Endzeit17-9-2023 um 19:41
Ausrufpreis 425 €
Auktionsprovision: 15%
AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts's-Gravenzande,  Niederlande