Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam

Buy Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam? Bid from 75!
Buy Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam? Bid from 75!Buy Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam? Bid from 75!Buy Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam? Bid from 75!Buy Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam? Bid from 75!Buy Aat Veldhoen - Rotaprint - Vondelpark Amsterdam? Bid from 75!
Sell a similar item in auction
  • Aat Veldhoen (1934-2018)
TypePrints (signed)
Period1945 to 1999
TechniqueMixed printing techniques
SupportPaper
StyleModern
SubjectLandscape
FramedOnly in Passe-partout
Dimensions33 cm x 43.5 cm (h x b)
Passe-partout37.5 cm x 50 cm (h x b)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
Rotaprint  van Aat Veldhoen. Afmetingen blad H47.5 x b35cm. Afmetingen voorstelling: H36 x b28cm. Het werk is, midden onder, met potlood gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gemaild.
Literatuur: Aat Veldhoen prenten 1956 - 1967, blz 269, nummer: 64-104. 


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag  en donderdag.

Arie Johannes (Aat) Veldhoen (Amsterdam, 1 november 1934 – aldaar, 9 december 2018) was een Nederlands kunstschilder en graficus.

Loopbaan
Veldhoen groeide op in Amsterdam en leerde het vak van kunstenaar van zijn vader Arie Veldhoen (1907 – 1955). Deze was eerst reclameschilder maar volgde later een opleiding tot kunstschilder aan de Rijksakademie in Amsterdam. Veldhoen begon zijn carrière als tekenaar, maar al snel kreeg hij naam als vrij kunstenaar. Hij maakte graag gedetailleerde tekeningen en schilderijen van duinlandschappen, zelfportretten, naakte vrouwen en vrijende stellen. Als stagiair in het Binnengasthuis tekende hij patiënten en operaties.
Van de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst, die hij rond 1956 drie keer op rij ontving, kocht hij zijn eerste etspers. Hij begon later rechtstreeks op offsetplaten te tekenen, om de "rotaprints" daarna in een grote oplage te laten drukken. Hiermee wilde hij zijn ideaal vervullen om kunst voor iedereen bereikbaar te maken, 'volksgrafiek' moest het zijn. Op een bakfiets vol prenten reed Veldhoen tussen circa 1964 en 1967 door Amsterdam waar hij grafisch werk voor drie gulden per stuk verkocht. De bakfiets werd ten doop gehouden door Simon Carmiggelt. Door hoge oplages bedierf Veldhoen in zekere zin zijn eigen markt. Zijn etsen, litho's en schilderijen waren in de jaren die erop volgden moeilijk te verkopen.
Ter gelegenheid van Veldhoens zeventigste verjaardag in 2004 exposeerde Museum Het Rembrandthuis een verzameling van zijn werk als vrij kunstenaar en tekenaar, die in 2006 ook geëxposeerd werd in Animaux Galerie (tegenwoordig Galerie Christian Ouwens) te Rotterdam. Voor deze gelegenheid werd een zeefdruk gemaakt van het werk Verliefd, een zelfportret van Veldhoen met zijn oude liefde Cristi Kluivers dat hij cadeau deed aan zijn partner Hedy d'Ancona.

Aat Veldhoen heeft acht kinderen uit drie huwelijken. Vanaf 1997 tot zijn overlijden was hij samen met politica Hedy d'Ancona.
Zijn zoons David Veldhoen en Tycho Veldhoen zijn beiden kunstenaar, zijn zoon Martijn Veldhoen is filmmaker, zijn zoon Jaap Veldhoen is cameraman en zijn dochter Venus Veldhoen is fotografe en kunsthistorica. Dochter Gala Veldhoen is Eerste Kamerlid voor GroenLinks, bestuurder en voormalig rechter en advocate; ze was tot zijn overlijden getrouwd met zanger Henny Vrienten.
Veldhoen overleed in 2018 op 84-jarige leeftijd in het AMC in Amsterdam.


ConditionGood

The show is in good condition. The edges have some adhesive residue from a previous framing. Properly framed, this falls in the frame/under the passe-partout.

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction has ended
Auction details
Start time10-3-2023 at 20:55
End time19-3-2023 at 19:38
Starting bid € 75
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
Location of the object'S-GRAVENZANDE,  The Netherlands
ShipmentWorldwide

Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.