Charles Donker - Ets: Waterhoen - Sold

Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!
Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!Buy Charles Donker - Ets: Waterhoen? Bid from 395!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Charles Donker (1940)
Type of artworkPrints (signed)
Period1945 to 1999
TechniqueEtching
SupportPaper
StyleModern
SubjectAnimals
FramedNot framed
Dimensions44.5 x 35 cm (h x w)
SignedHand signed
Edition24/75
Translated with Google Translate. Original text show .
Ets van Charles Donker. Titel: Waterhoen. Afmetingen blad: H44.5 x b35cm. Afmetingen voorstelling: H21 x b22.5cm. Het werk is, rechts onderaan, door de kunstenaar gesigneerd met potlood. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Geboren: Utrecht

Opleiding: Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving

Charles Donker is een Nederlandse graficus die vooral bekendheid heeft verworven met zijn etsen van de natuur. Van 1956 tot 1961 is hij leerling op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hier volgt hij twee jaar les op de afdeling Monumentale Kunst, waar hij onder meer leert mozaïeken te ontwerpen. Vanaf 1969 maakt hij alleen nog maar tekeningen en etsen. In 1962 gaat Donker onderdeel uitmaken van het in 1960 opgerichte Grafisch Gezelschap De Luis. De Luis heeft in die jaren een atelier in Utrecht dat gebruikt mag worden door verschillende kunstenaars. Het doel van de groep is het bevorderen van de vrije grafische kunsten. Dit proberen zij te bewerkstelligen door zowel de productie als de verspreiding (door middel van een systeem van abonnees en begunstigers) van grafiek te vergroten.

Door een in de jaren zeventig gehouden tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht en de publicatie van het boek Dagboek Rhijnauwen verwerft Charles Donker landelijke bekendheid als graficus. Donkers werk heeft vaak de natuur als onderwerp, de plaats waar hij het liefst werkt. Uit zijn dagboek blijkt dat hij urenlang in stilte de natuur kan bestuderen. Dingen die hij dan ziet, gebruikt hij voor zijn etsen. Donker werkt meestal in oplages tussen de tien en vijftig etsen. De platen waar de prenten mee worden gemaakt, zijn zelden gedateerd. De afdruk krijgt vaak wel een datum mee.

Vanaf de jaren zeventig behoort hij tot één van de weinige hedendaagse Nederlandse grafici die bijna voortdurend van zijn werk kan leven. Dit komt met name doordat hij aan veel verkooptentoonstellingen deelneemt. Sinds 2000 is Donker minder op tentoonstellingen terug te vinden. Het werk van Charles Donker is onder andere in het Rijksmuseum, het Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans Van Beuningen, het Rembrandthuis en de collectie van Frits Lugt bij de Fondation Custodia in Parijs te zien.

Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: 's-gravenzande, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 10 kg.
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €21.95
To Germany €21.95
Within EU €21.95
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
Location'S-GRAVENZANDE,  The Netherlands
Auction details
Start time23-3-2023 at 10:20
End time31-3-2023 at 21:24
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history