Co Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster) - Vendu

AcheterCo Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster)? Enchérissez de 595!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterCo Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster)? Enchérissez de 595!
AcheterCo Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster)? Enchérissez de 595!AcheterCo Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster)? Enchérissez de 595!AcheterCo Westerik - Gemengde techniek op papier: Hommage a Samuel Beckett (design voor een poster)? Enchérissez de 595!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Co Westerik (1924-2018)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1986
TechniquePastel/Craies
SupportPapier
StyleModerne
SujetPortrait
EncadréEncadré
Dimensions20.5 x 14.5 cm (h x l)
incl. cadre48 x 33.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Gemengde techniek van Co Westerik. Afmetingen werk incl. lijst: H48 x b33.5cm. Titel: Hommage a samuel Beckett (design voor een poster Samuel beckett festival).

Afmetingen voorstelling: H20.5 x b14.5cm. Het werk is rechts onder met initialen gesigneerd  door de kunstenaar.  De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Jacobus (Co) Westerik (Den Haag, 2 maart 1924 – Rotterdam, 10 september 2018) was een Nederlands schilder. Hij kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Na zijn afstuderen in 1947 maakte Westerik het schilderij De Visvrouw, waarmee hij in 1951 de Jacob Marisprijs voor de schilderkunst won. In 1953 en 1954 werd hem de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst verleend. Dit maakte een stroom van positieve en vooral ook negatieve publiciteit los in besprekingen in de dagbladen. Ondanks dat laatste werd zijn werk aangekocht door musea, waaronder het Kunstmuseum Den Haag, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, en particuliere verzamelaars.

Westerik maakte schilderijen, aquarellen, tekeningen, litho’s en etsen. Hij werkte dagelijks, de helft van het jaar in zijn atelier in Rotterdam en de zomermaanden in Zuid-Frankrijk.

Van 1958 tot 1971 was Westerik docent modeltekenen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Met de Haagse kunstenaars Herman Berserik, Jan van Heel, Willem Hussem en Jaap Nanninga maakte Westerik deel uit van de groep Verve. Hij was klasgenoot van Cornelis Zitman, Henk Peeters en Toon Wegner met wie hij ook reisde.

Westerik kreeg uit zijn huwelijk met schilderes Hens de Jong drie dochters en uit zijn tweede huwelijk met galeriehoudster Fenna de Vries twee zonen. Zijn oudste dochter overleed in 1992.

Westerik zelf overleed op ruim 94-jarige leeftijd in 2018, na langere tijd ziek geweest te zijn

État
ÉtatTrès bon
L'œuvre est encadrée sans acide et peut être accrochée au mur. Le cadre est également en excellent état.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,50 €
Vers la Belgique 28,95 €
Vers l'Allemagne 28,95 €
Au sein de l'Europe 28,95 €
Vers le monde entier 65,00 €
ExtraEn cas d'un prix d'achat supérieur à € 500,-, vous devrez payer un supplément de € 7,50 (maximum) pour une assurance supplémentaire

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début8-10-2022 à 17:37
Heure de fin31-10-2022 à 10:20
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères