Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) - Verkocht

Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!
Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!Aart van Dobbenburgh - Z.t. (clematisbloesem over rots) kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Aart van Dobbenburgh (1899-1988)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1941
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen20 x 15 cm (h x b)
Incl. lijst37.5 x 32.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Litho van Van Dobbenburgh uit 1941.  Ingelijst met zuurvrije materialen. Zwart houten lijst met passepartout. De litho verkeert in een goede conditie. Papier is van goede kwaliteit. Handgesigneerd en tevens met monogram in de druk. Beeldmaat: 20 x 15 cm.  Bladmaat: 27,5 x 19,5 cm. Lijstmaat: 37,5 x 32,5 cm. 

Aart van Dobbenburgh (Amsterdam, 30 september 1899 – Haarlem, 3 juli 1988) was een Nederlands kunstenaar en graficus. 
Van Dobbenburgh werd bekend door zijn lithografieën. Hij tekende diverse onderwerpen, zoals bloemen, portretten, landschappen, maar de menselijke handen waren zijn favoriet. 

Zijn totale lithografische oeuvre beslaat naar schatting circa 800 werken. Daarnaast maakte hij een aantal houtsneden en aquarellen. Landelijke bekend zijn de lithografieën van moeder koningin Emma (1936), zijn neef dr. Willem Drees (1949), Henriette Roland Holst (1949) en de toenmalige koningin Juliana (1961). 
Van Dobbenburgh illustreerde onder meer werken van de Russische schrijvers Tolstoj en Dostojevski. In 1949 verscheen Tolstojs 'Oorlog en Vrede' met lithografieën van de hoofdfiguren door Van Dobbenburgh. Ook tekende hij 'Katoesja' en 'Maria' uit Tolstojs Opstanding en Anna Karenina naar de gelijknamige romans. 
Werk van Van Dobbenburgh is vertegenwoordigd in het Rijksprentenkabinet te Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam, Jeroen Boschhuis te 's-Hertogenbosch, Gemeentemuseum Den Haag, Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard , Teylers Museum te Haarlem, Museu de Ovar te Portugal en in particuliere collecties over de gehele wereld. 
      
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Leidschendam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 13,25
Naar Duitsland € 13,25
Europese Unie € 13,25
Wereldwijd € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieLEIDSCHENDAM,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-2-2023 om 7:39
Eindtijd26-2-2023 om 21:26
Biedingen (5)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken