• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch

Ad Blok van der Velden, Texel, een doorkijkje op de Noordzee

Ad Blok van der Velden, Texel, een doorkijkje op de Noordzee kopen? Bied vanaf 1375!
Ad Blok van der Velden, Texel, een doorkijkje op de Noordzee kopen? Bied vanaf 1375!Ad Blok van der Velden, Texel, een doorkijkje op de Noordzee kopen? Bied vanaf 1375!
Ad Blok van der Velden, Texel, een doorkijkje op de Noordzee kopen? Bied vanaf 1375!Ad Blok van der Velden, Texel, een doorkijkje op de Noordzee kopen? Bied vanaf 1375!
Vergelijkbaar item plaatsen

Verkoper

Geplaatst door  Foreest
FA. 

Lid sinds 2014
28 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Ad Blok van der Velden (1913-1980)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Olieverf op doek, 50 x 70 cm

voluit gesigneerd en gedateerd

 

Ad Blok van der Velden werd in 1913 in Dordrecht geboren. Hij geldt als de bekendste Texelse schilder, hoewel hij ook op Terschelling en in Frankrijk en Italië heeft gewerkt. Kort voor zijn dood verhuisde Blok van der Velden naar Italië, waar hij in 1980 in San Remo overleed.
 Zijn Texelse werk getuigt van een grote betrokkenheid bij het eiland. Als geen ander wist hij het heldere kustlicht vast te leggen.Hij schilderde en tekende het Texelse landschap, boerderijen en strand- en duingezichten.
In het laatste oorlogsjaar werd Blok van der Velden samen met een honderd tal andere Texelaars gedwongen tewerkgesteld in Assen om mee te werken aan de verdedigingslinie Zwolle-Delfzijl. De Drentse hoofdstad werd lopend over de Afsluitdijk in een dag of vier bereikt. Nog altijd herinnert de “bank van de Texelaars” bij de Abdijkerk aan dit gedwongen verblijf. Blok van der Velden zag kans om onder deze moeilijke omstandigheden toch een groot aantal Drentse tekeningen te produceren.

Blok, zoals hij kortweg werd genoemd, had zijn opleiding genoten aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij tekende, schilderde, aquarelleerde, etste en lithografeerde eveneens. Zijn voorkeur ging uit naar landschappen, bloemen, portretten, figuren en stillevens, die hij op een enigszins romantische wijze verbeeldde.

Blok van der Velden ligt begraven op Texel. Een deel van zijn werk werd ter gelegenheid van de vijftigste herdenking van de bevrijding door de gemeente Texel overgedragen aan het stadsbestuur van Assen, die nu een collectie tekeningen en aquarellen van Blok bezit die aan de wanden van het stadhuis ten toon hangt.

Verzending

Garantie

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen

VEILINGGEGEVENS

Starttijd:13-09-2015 om 06:51
Eindtijd:27-09-2015 om 06:51
Openingsbod€ 1375
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.