Ad Petersen - Portretten van Roland Topor - Verkocht

Ad Petersen - Portretten van Roland Topor kopen? Bied vanaf 160!
Dit item is verkocht Toon item
Fotografie

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ad Petersen - Portretten van Roland Topor kopen? Bied vanaf 160!
Ad Petersen - Portretten van Roland Topor kopen? Bied vanaf 160!Ad Petersen - Portretten van Roland Topor kopen? Bied vanaf 160!Ad Petersen - Portretten van Roland Topor kopen? Bied vanaf 160!Ad Petersen - Portretten van Roland Topor kopen? Bied vanaf 160!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ad Petersen (1931-2021)
TypeFotografie
Periode1945 t/m 1999
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Foto van Ad Petersen. Portretten van Roland Topoor. Afmetingen blad: H40 x b30cm. Afmetingen per foto: H16.5 x b13cm. Het werk is achterop genummerd(85/100) en gesigneerd door de kunstenaar. De originele map waarin de foto zit wordt meegeleverd. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
Ad Petersen was van 1960 tot 1990 als conservator verbonden aan het Stedelijk Museum Amsterdam. Vrijwel vanaf het begin van zijn loopbaan maakte hij foto's, tijdens de voorbereiding van tentoonstellingen, op openingen, bij feestjes na afloop en op reis, van kunstenaars in hun atelier en thuis bij hun gezin en vrienden. Hij fotografeerde uitsluitend voor zijn plezier en uit een persoonlijke behoefte zijn relaties met kunstenaars visueel vast te leggen, momenten die hij belangrijk vond aan tijd en vergankelijkheid te ontfutselen. De foto's van Petersen zijn vooral een verslag van een tijdperk. Een strict persoonlijk verslag omdat Petersen geen volledigheid nastreefde en kunstenaars met wie hij geen directe band voelde in zijn archief ontbreken. Een van de kunstenaars met wie hij zeker een band had was Jean Tinguely.
Tinguely is een trendsetter en weet het publiek ter verrassen, zelfs te provoceren. In Milaan verbrandt hij voor de kathedraal een enorme gouden fallus ("La Vittoria"), tijdens het festival ter ere van tien jaar "Nouveaux Réalistes". Het is 1970 en er zijn een paar duizend mensen naar het Piazza del Duomo in Milaan gekomen om naar een kunstwerk van Tinguely te komen kijken. Aan het plein (Piazza del Duomo) staat één van de grootste Rooms-Katholieke kathedralen te wereld, de Duomo Santa Maria Nascente. Het stadbestuur dacht dat hij een machine ging bouwen, maar het bleef tot het einde een verrassing omdat hij zijn kunstwerk verborgen hield onder een groot laken. Toen hij zijn kunstwerk onthulde begon de fallus te exploderen, allerlei verschillende soorten vuurwerk vlogen de lucht in, tot de hele fallus letterlijk in rook en as op ging. Tijdens deze performance maakte Petersen schitterende foto's. Hiervan is een kunstenaarsboek gemaakt: La Vittoria (Seriaal Amsterdam 1971 leporello 11 foto's).

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
Wereldwijd € 55,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd22-5-2023 om 20:29
Eindtijd28-5-2023 om 19:14
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken