Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 - Verkocht

Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!
Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!Ada Breedveld - acryl op doek - handgesigneerd en 1977 kopen? Bied vanaf 99!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ada Breedveld (1944)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1977
TechniekAcryl
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
IngelijstIngelijst
Afmetingen110 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst125 x 95 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Gezien het formaat heeft afhalen de voorkeur. Afleveren is mogelijk tegen een km vergoeding van 26c/km (retour).

Over haarzelf:
Ada Breedveld is aan het begin van de hongerwinter in 1944 geboren in Dordrecht. Haar ouders zijn, samen met Ada’s broers het verwoestte Rotterdam ontvlucht. Zoals elk naoorlogs kind was het bestaan moeilijk en hard. Ada vindt gelukkig veel vreugde in het tekenen en schilderen. Vanaf de kleuterschool grijpt zij elk moment aan om te experimenteren met kleuren en lijnen. Geen stukje papier is veilig voor de creatieve Ada.

Na haar opleiding is zij gaan werken maar geen van haar banen geeft haar die vreugde en bevrediging die ze wel haalt uit het tekenen en schilderen. Al haar vrije tijd gaat dan ook op aan tekenen en studeren om zich verder te bekwamen. Ada experimenteert met kleuren, materialen en verschillende thema’s. Een tijdschrift waarin de betekenis van het woord surrealisme wordt uitgelegd geeft haar werk een richting tot “de zogenaamde vrije wereld”. De plaats van het soms krampachtige realistische kon worden ingenomen door fantasierijke, kleurrijke en vooral vrolijke combinaties.

Samen met andere kunstenaars die een voorliefde hebben voor het surrealisme en magisch realisme reist zij door Europa om de belangrijkste musea in Berlijn, Parijs, Madrid en Barcelona te bezoeken. Maar ook om kunstenaars te spreken en nieuwe galeries te bezoeken. Er volgt een explosie van tekeningen en kleurrijke schilderijen. Geïnspireerd door haar vele buitenlandse reizen en ontmoetingen met schrijvers, dichters en beeldende kunstenaars. Ada is bezield en gevormd door kunstenaars als: Marcel Duchamp, Paul Klee, Salvador Dali en Félecien Robs.
Conditie
ConditieGoed
Het werk is in goed staat (een paar vage plekjes).
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Maarssen, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ada Breedveld (1944) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (9)

Geplaatst door  JBK
Lid sinds 2014
56 verkochte items
Alle items van deze verkoper (8)
95 cm
125 cm
80 cm
110 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMaarssen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 18:21
Eindtijd13-6-2023 om 13:25
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken