Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie

Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!
Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!Ada Breedveld - Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001, met gedicht van Jan Petrie kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ada Breedveld (1944)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2001
TechniekLitho
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen33.5 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage42/65


Ada Breedveld Litho ,Smikkelzuchtig uit 2001
Engel met gedicht van Jan Petrie.
Ada Breedveld (1944) beschouwt het leven als haar leerschool. Ze wilde al van jongs af aan kunstenares worden en zat niet op een academie of cursus. Breedveld heeft zichzelf het vak geleerd en beschouwt het leven als haar school. Van jongs af aan tekende ze wanneer ze kon, dit heeft haar een succesvolle carrière gebracht. Werkend vanuit haar atelier in Amsterdam, op het Prinseneiland, brengt ze haar kunst de wereld in. Een kleurrijke verzameling van kunstwerken, waaronder schilderijen, etsen en bronzen beelden.
In de jaren zeventig begon Ada Breedveld met exposeren. Het surrealisme boeide haar, een kunstrichting waarbij niet de zichtbare werkelijkheid, maar de fantasie vanuit ons diepste innerlijk het uitgangspunt voor kunst moet zijn. Gaandeweg vond ze haar eigen typerende stijl en thema: de imposante en aanwezige Vrouw. Die vrouw, kleurrijk, dansend, met glas in de hand en vogeltjes om haar heen in de lucht, is de ultieme levensgenieter. Deze vrouw vormt het centrale punt in veel van haar kunstwerken en het maakt Breedvelds kunst zeer herkenbaar. Haar kunstwerken laten iets onwerkelijks, een droom zien, vol gevoel en beleving. Zelf zegt zij: ‘Schilderen doe ik al mijn hele leven. De kwast is het verlengstuk van mijn gevoelsleven. Daarmee kan ik mij uitdrukken op de meest optimale manier. Het materiaal geeft mij de uitdaging om zo een wereld te scheppen, die de illusie wekt van een werkelijkheid. Een werkelijkheid die niet echt bestaat, maar wel als zodanig wordt ervaren. Zoals in een droom, het onwerkelijke als werkelijk beleefd wordt.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ada Breedveld (1944)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (9)

Geplaatst door  duif
FA. (52)

Lid sinds 2018
1655 verkochte items
Alle items van deze verkoper (137)
50 cm
33.5 cm
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd21-3-2023 om 9:08
Eindtijd28-3-2023 om 21:44
Openingsbod € 30
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.