Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst - Verkocht

Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!
Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!Albert Merz - Badende vrouw | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 64!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Albert Merz (1942)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1983
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpNaakt
IngelijstIngelijst
Afmetingen63 x 48 cm (h x b)
Incl. lijst63.5 x 48.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage213/300
Fraaie kleuren zeefdruk van de in Berlijn woonachtige Zwitserse kunstenaar Albert Merz (1942)
Voorstelling; badende of zwemmende (naakte) vrouw
Oplage: 213 van 300, linksonder in potlood 
Jaar: 1983
Met de hand (potlood) gesigneerd, rechtsonder inclusief jaartal
Het blad zit in een aluminium wissellijst, dat waarschijnlijk uit dezelfde periode (jaren '80) dateert. In de linker onderhoek is een stukje glas gebroken en zit als los fragment.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Albert Merz werd in 1942 in Unterägeri (Zwitserland) geboren en groeide daar op. Na een opleiding aan de lerarenopleiding St. Michael geeft hij les op verschillende scholen. Op 30-jarige leeftijd begon hij een artistieke opleiding in Luzern. Sinds 1980 woont en werkt hij als freelance kunstenaar in Berlijn, waar hij zich aansloot bij de 'Neue Wilde' ('Nieuwe Wilden')

Albert Merz is een gevestigde Zwitserse kunstenaar wiens werken te zien zijn in openbare tentoonstellingen in heel Europa. Zijn werk wordt beïnvloed door een dynamische cast van kunstenaars als Ferdinand Hodler, Joseph Beuys en Sigmar Polke. Met een berekend proces richt Merz zich op het weergeven van gestructureerde objecten in contrast met wilde uitbarstingen van kleur. Zijn schilderijen zijn geïnteresseerd in het transformeren van archetypen in tekens en symbolen en het bereiken van een algehele scherpe en intrigerende esthetiek.

Merz over zijn werk:
"De mens is een mysterie en heeft zijn geheimen. Hij is verschrikkelijk, kwetsbaar, verlangend en heeft liefde nodig, voortdurend op zoek naar de zin van het leven. In mijn werk probeer ik hiervoor tekenen te vinden."

Bron & meer info: www..albert-merz-berlin.de/
Conditie
ConditieZeer Goed
De zeefdruk verkeert in mooie staat; in de linker onderhoek is een fragment (ca. 1 cm x 4 cm) van het ontspiegelde glas afgebroken, het fragment zit er nog wel in. Zie foto's
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 11,50
Naar België € 21,50
Naar Duitsland € 21,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Albert Merz (1942) 

Zwitsers Zwitsers

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
48.5 cm
63.5 cm
48 cm
63 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-9-2022 om 21:18
Eindtijd5-2-2023 om 22:12
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken