Albert Saverys - Oogstende boeren - Verkocht

Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!
Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!Albert Saverys - Oogstende boeren kopen? Bied vanaf 1400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Albert Saverys (1886-1964)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlExpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst59.5 x 78.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
SAVERYS Albert (Deinze 1886 - Petegem 1964)
"Oogstende boeren"
Olie op unalit
Getekend rechts onder
Afmetingen paneel 40 x 60 cm - Kader : 59,5 x 78,5 cm
Op keerzijde oud etiket Campo - Meir - Antwerpen waar het werk destijds werd aangekocht door de vorige eigenaars

Bijzonder kleurrijk en mooi geanimeerd landschap. Saverys kon op virtuele wijze en met een heel eigen koloriet de drukte en de sfeer van het landleven weergeven. In dit werk komt dit prachtig naar voren. Tegen een zware hemel wordt door zijn losse toets en kleurgebruik de drukte van de oogstende boeren die nog snel voor het weer verandert hun oogst willen binnenhalen.



Albert Saverys (Deinze, 12 mei 1886 - Petegem, 29 april 1964) was een van de meest vooraanstaande Belgische kunstschilders van het interbellum. Met aanvankelijk luministische (tot 1920) en later expressionistische Leiezichten te Deinze en Astene, schaatsertjes, landschappen, marines en stillevens verwierf hij nationale en internationale faam.
Saverys wordt geassocieerd met de derde Latemse groep. Saverys onderging tal van invloeden, maar verwerkte deze in een geheel eigen nerveuze penseeltoets, die tussen 1914 en 1922 op Van Gogh en het luminisme geïnspireerd is, en daarna door haar vlotheid, kleurrijkdom en schijnbaar losse compositie doet denken aan het even volumineuze oeuvre van zijn tijdgenoot, de Franse fauvist Maurice de Vlaminck, die hij persoonlijk kende. In tegenstelling tot de Vlaamse expressionisten uit zijn tijd, en tegen de achtergrond van een sterk gepolariseerd Europa, bracht Saverys een schilderkunst zonder zwaarwichtige doctrine, die bekoort door de zelfstandige werking van kleur en vorm waarin het landschap als kapstok voor de artistieke bevrijding fungeert.

Saverys kende gedurende heel zijn carrière een drukke tentoonstellingsactiviteit met als hoogtepunt een retrospectieve in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel in 1937 en deelnames aan tentoonstellingen in de meeste Europese hoofdsteden, de Biënnale van Venetië, New York en Tokio. Zijn werken zijn terug te vinden in de collecties van het Centre Pompidou (Parijs), de Hermitage (St.-Petersburg), de Galleria d'Arte Moderna (Venetië), het Stedelijk Museum (Amsterdam) en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (Brussel). Hij had een enorm commercieel na 1940. Zijn beste werk toont hem als de ongebonden meester van de kleurexpressie, gevat in een niet-aflatende stroom van los gestructureerde landschapsbeelden.
Het Museum van Deinze en de Leiestreek ontving in de lente van 2014 9000 bezoekers naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling o.l.v. commissaris Drs. J. Pauwels.

Conditie
ConditieGoed
In goede staat - originele inlijsting
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Sint-eloois-vijve, België
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen België € 11,50
Naar Nederland € 20,00
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSint-Eloois-Vijve,  België
Veilinggegevens
Starttijd25-6-2021 om 16:57
Eindtijd25-7-2021 om 22:07
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken