Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw - Verkocht

Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!
Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!Aleid Slingerland - Dorpsstraat in de sneeuw kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Aleid Slingerland (1919-2010)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1977
TechniekGouache
DragerKarton
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen38 x 28 cm (h x b)
Incl. lijst46 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Mooi winterlandschapje met gekleurde huizen met bijzonder gevormde schoorsteen.

Aleid Slingerland, geboren Jansen, werd in op 23 februari 1919 te Sommelsdijk op het (voormalig) Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Zij volgde rond 1936 een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam waar toenmalig hofschilder Herman Mees haar meest inspirerende leermeester was. Dankzij hem specialiseerde zij zich in portretschilderen maar zij ging uit ontspanning ook landschappen, gebouwen en bloemen schilderen. Aanvankelijk was zij modetekenares voor ‘Cinderella’, destijds een geïllustreerd tijdschrift voor de vrouw. Zij tekende, schilderde in olieverf, en vervaardigde ook veel aquarellen. In 1948 trad zij te Bloemendaal in het huwelijk met Jo Slingerland, een bloembollenexporteur die zij vaak op zijn reizen vergezelde. In hun huis aan de Zandvoorterweg beschikte zij over een eigen atelier op zolder. Daar bleef zij wonen tot vanwege een afnemende gezondheid ongeveer acht jaar geleden opname in een verpleeghuis in de hoofdstad volgde. Portretten in traditioneel-figuratieve stijl vervaardigde zij in opdracht, vaak ook van bekende personen zoals prinses Juliana, Godfried Bomans, Harry Mulisch, Adriaan Roland Holst, Anton Pieck, Leonard Bernstein, Martine Bijl, Sigrid Koetse, Jan Retel, Donald Jones, Neelie Smit-Kroes. Verder drie van de vier zonen van prinses Margriet toen deze nog klein waren, welke kinderportretten in de muziekkamer van het Loo tot stand zijn gekomen. Een portret van koningin Beatrix werd aangekocht door de gemeente Haarlemmermeer, de beeltenis van de Bergense dichter Roland Holst is in 1976 aangekocht door de provincie Noord-Holland voor plaatsing in het Provinciehuis.



Conditie
ConditieRedelijk
- Kleine vlekjes rechtsonder
-kleine krasjes rechts boven
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Voorburg, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Aleid Slingerland (1919-2010) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  rikpennartz
Lid sinds 2021
13 verkochte items
Alle items van deze verkoper (10)
35 cm
46 cm
28 cm
38 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVoorburg,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd5-4-2022 om 15:37
Eindtijd16-10-2022 om 11:57
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken