Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. - Verkocht

Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!
Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!Alexandre Fassianos - Litho, ingelijst , “Mythologische voorstelling” – nr. 1 van 50 ex. kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Alexandre Fassianos (1935)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen49 x 41.5 cm (h x b)
Incl. lijst71.5 x 62.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageNr. 1 van 50
  • Een werk van de Griekse kunstenaar Alekos Fassianos (1935), ook bekend onder de naamvarianten Alexandre Fassianos en Alecos Fassianos.
    -Handgesigneerd en - genummerd met stift rechtsboven in het werk. Nr. 1 van 50.
    -Jaartal onbekend. Waarschijnlijk ca. 1985.
    -Ingelijst in de originele houten lijst met passe-partout en glasplaat.
    -Afmetingen: Lijst, 71,5 x 62,5 cm. Beeld, ca. 49 x 41,5 cm.
    -Herkomst: Uit de inboedel van een kunstverzamelaar.
    -Conditie: De litho is in zeer goede staat. De lijst heeft slijtplekjes.
    Zie ook de foto’s.
    Kan zo aan de muur.

    Informatie over de kunstenaar:
    Alekos Fassianos / Alexandre Fassianos / Alecos Fassianos is een Griekse kunstenaar, geboren in 1935 in Athene.
    -Opleiding: Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Athene kreeg hij een studiebeurs van de Franse overheid en studeerde hij van 1960-1963 aan de Nationale Kunstacademie in Parijs.
    In zijn werk gebruikt hij motieven uit de mythologie en dit geeft zijn werk een verhalend karakter. Hij gebruikt vaak okerkleurige en blauwe tinten die goed passen bij de Middellandse Zee en de mediterrane zon.
    -Alekos Fassianos is zeer populair in Griekenland. Een aantal van zijn werken zijn te vinden in de openbare ruimte: twee grote muurschilderingen, getiteld ‘The Myth of My Neighborhood’, zijn te zien in Athene bij het metrostation Metaxourgeio. Kleine sculpturen zijn te zien voor de orthodoxe kerk van St. Irene in Athene. Een grote verticale muurschildering is te zien in de lobby van het Electra Metropolis Hotel in Athene.
    -In 1966 exposeerde hij zijn werk in de Facchetti Gallery in New York. Daarna had hij verschillende tentoonstellingen, met name in New York, Tokio, Stockholm en vooral in Parijs, hij exposeerde ook op de biënnales in Venetië en São Paulo.
    Uit een recensie:
    Volgens de vooraanstaande Japanse kunstenaar Koichi Tanikawa (1938) ligt de aantrekkingskracht van Alekos Fassianos in het feit dat zijn werk je een leven doet voorstellen met warme, zuidelijke zonneschijn, een zorgeloos, ontspannen plezier en het geluk om tevreden te zijn met jezelf.
    In dezelfde geest merkt de Griekse kunstcriticus H. Kambouridis op: "Wat het werk van Alekos Fassianos zo fascinerend maakt, is dat hij ons de onschuld en openhartigheid van een kind laat zien. Het lijkt of de creativiteit, onschuld en vreugde die hij had toen hij als kind zijn eerste tekeningen maakte, nooit zijn weggegaan”.
    (bron: Veilinghuis Bonhams, Londen)

    Afhandeling: Let op A.U.B.
    -Het ingelijste werk kan opgehaald worden in Amsterdam. Vanwege het formaat en de kwetsbaarheid van de glasplaat kan het werk niet per post verzonden worden.
    Het afhalen heeft voor ons geen haast, dus het kan wanneer het u schikt om naar Amsterdam te komen.
    -U kunt in Nederland en België eventueel gebruikmaken van de gespecialiseerde koeriersdienst van Kunstveiling: “Swift koeriers”.
    (zie ook de info onderaan deze pagina onder het kopje “Koeriersdienst”). Binnen Nederland zijn de bezorgkosten van Swift Koeriers voor dit werk: € 45,50.

    Vragen? Stuur even een mailtje.
    Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.

Conditie
ConditieGoed
  • De litho is in zeer goede staat. De lijst heeft slijtplekjes.
    Zie ook de foto’s.
    Kan zo aan de muur.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Alexandre Fassianos (1935) 

Grieks Grieks Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  kunst_ikhebje
Lid sinds 2013
591 verkochte items
Alle items van deze verkoper (40)
62.5 cm
71.5 cm
41.5 cm
49 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd8-5-2022 om 10:05
Eindtijd23-5-2022 om 8:36
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken