Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm - Verkocht

Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!
Dit item is verkocht Toon item
Design

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!
Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!Alvar Aalto - Iittala Vaas 18cm kopen? Bied vanaf 65!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Alvar Aalto (1898-1976)
Type kunstwerkDesign
Periode2000 t/m Heden
StijlContemporary
Afmetingen18 x 15.5 cm (h x b)
GemerktOngesigneerd

In 1936 won Alvar Aalto met zijn serie glazen vazen de eerste prijs in de Karhula-Iittala wedstrijd voor glasdesign. Vergeleken met de decoratieve objecten in die tijd was de eenvoudige en tegelijk natuurlijke vorm revolutionair. De vaas, die is geïnspireerd op golven (het Finse woord is 'aalto') in het water, is een symbool van Fins design en één van de beroemdste glazen objecten ter wereld.  

Elke vaas uit de Alvar Aalto Collection wordt ook nu nog in de Iittala fabriek met de mond geblazen en wordt in een groot aantal maten geleverd. De collectie is een pijler van modern Scandinavisch design en de meest iconische serie van Iittala.

Nieuwstaat met Iittala sticker en gegraveerd op de bodem

Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amstelveen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-9-2018 om 10:18
Eindtijd28-9-2018 om 21:39
Biedingen (2)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken