• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (3)

Andre Dieteren - zeer grote tekening: Het kunstje - 1971

Andre Dieteren - zeer grote tekening: Het kunstje - 1971 kopen? Bied vanaf 149!
Andre Dieteren - zeer grote tekening: Het kunstje - 1971 kopen? Bied vanaf 149!Andre Dieteren - zeer grote tekening: Het kunstje - 1971 kopen? Bied vanaf 149!Andre Dieteren - zeer grote tekening: Het kunstje - 1971 kopen? Bied vanaf 149!Andre Dieteren - zeer grote tekening: Het kunstje - 1971 kopen? Bied vanaf 149!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5369 verkochte items
Alle items van deze verkoper (358)
  • Andre Dieteren (1943)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1971
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen110 cm x 73.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Tekening van Andre Dieteren. Titel: Het kunstje. Jaar: 1971. Afmetingen blad: H110  x b73.5cm. Het werk is, links onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Verzenden/ophalen:

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden met Postnl.


Dieteren geeft gehoor aan de verschillende tonaliteiten van de schildersdrang. De lokroep van de verf, de verleiding van de vorm, overgoten met uiteenlopende kleuren. Maar zonder de Einheit der Erfindung uit het oog te verliezen. Alle componenten uit het werk hebben betrekking op elkaar en zijn betrokken met elkaar. De concentratie legt zich op de eenheid. Die eenheid geeft hij licht, tijd en ruimte om te ‘groeien’, zich te ontwikkelen tot een eindcredo. Hij brengt een expressief maar in zich gekeerd kunstwerk tot stand, waarbij het doek bevrijd is van de verplichting om te focussen op direct herkenbare thema’s en motieven. Soms gebeuren de kleurovergangen bruusk, dan weer sensueel of geleidelijk, in elkaar vloeiend.

Dit alles zorgt voor een samenspel, een samenklank van verf en doek, van compositie en inhoud, ja, van plasticiteit en expressiviteit. Ingehouden en tegelijkertijd zeer vlot, spontaan, ogenschijnlijk naïef maar zeer beredeneerd, bedacht. Het oeuvre van Dieteren is dit alles tegelijkertijd. De twijfel die zich tussen de lijnen afspeelt is schijnbaar en gewild. Want hoewel Dieteren in eerste instantie het principe van de lijn, de hand, de beweging volgt, vergeet hij het denken nooit, als een monologue interieur is hij in staat om vanuit de diepste spontaniteit van hand en verf te creëren, maar beredeneerd en gestuurd, nooit zomaar en in het wilde weg. Hij kent de voorafgelegde weg. Het hoofd verliest de beweging van de lijn niet uit het oog. ‘De verdinglijking, de door zijn eigen ervaring van het voorwerp tot in het onverwoestbare, geïntensiveerde werkelijkheid, dat is volgens hem de diepste bedoeling van zijn meest intieme arbeid.

ConditieGoed

De tekening is in goede staat. Er zitten plakresten op de randen, van een vorige inlijsting. Links bovenaan de rand, zit 1 scheurtje(zie laatste foto). Goed ingelijst, valt deze onder de passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Andre Dieteren (1943)

Alle items van deze kunstenaar(1)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5369 verkochte items
Alle items van deze verkoper (358)
Pinterest
73.5 cm
110 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:16-03-2022 om 15:45
Eindtijd:27-03-2022 om 21:53
Openingsbod€ 149
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.