• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (6)

Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres

Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!
Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!Ans Markus - Olieverf op (rond) Paneel / Medea HogePriesteres kopen? Bied vanaf 2750!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  umecom
FA. (1)

Lid sinds 2019
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
  • Ans Markus (1947)
TypeSchilderij
Jaartal1998
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlRealistisch
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen105 cm x 105 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Olieverf op Paneel van Ans Markus*, getiteld 'Medea / Hogepriesteres' (1998). Rond schilderij. Signatuur: onderin. Staat: Netjes! We hebben meer Kunst, (antieke) Meubels, Klokken, Beelden, enz: bekijk meer advertenties. Afm. (Ø x H) ca. 105 x 4 cm. Aanschafwaarde: €15.000.

*Antje Geertje (Ans) Markus (Halfweg, 29 januari 1947) - Nederlandse kunstschilderes. Markus is vooral bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels. Ans Markus groeide op in een eenvoudig milieu. Haar vader Thomas Markus (1907-1971) was timmerman; haar moeder Antje Vermeer (1912) was huisvrouw, maar deed ook de huishouding bij anderen als aanvulling op het gezinsinkomen. Al in haar vroege jeugd blonk Ans Markus uit in tekenen. Tijdens haar middelbare-school-opleiding aan het Laurens Costerlyceum in Haarlem kreeg zij belangstelling voor mode en wilde zij modetekenaar worden.

In 1964 verhuisde het gezin naar Geertruidenberg. Ze maakte daardoor haar schoolopleiding niet af en ging werken op het kantoor van het betonbedrijf waar haar vader bedrijfsleider werd, Van Baarsen. De broer van Ans, Tom, werd daar later directeur. Haar ouders vonden een kunstopleiding niet nodig en te kostbaar. In 1967 raakte Ans in verwachting en trouwde met de vader van haar kind. Het echtpaar ging in Tilburg wonen. In 1970 schreef Markus zich in voor een avondcursus anatomietekenen en begon zij ook met schilderen. Met deze beperkte opleiding wordt Markus als autodidact gezien.

Het huwelijk was slecht en voor Ans Markus zelfs traumatisch. Haar echtgenoot maakte zich schuldig aan huiselijk geweld, waardoor het zelfbeeld van Markus schade opliep. Het huwelijk bleef niettemin in stand tot 1977. Kort daarna kreeg zij een relatie met de schilder Jan van den Berg, die zij had ontmoet in de Tilburgse kunstkring en met wie ze ging samenwonen. Rond 1985 liep ook deze relatie stuk, waarna Markus een van de weinige symbolische schilderijen schilderde waar een man in voorkomt, met de titel ontmoeting. Van de man is alleen de achterkant te zien, terwijl hij een trap oploopt, weg van de vrouw.
ConditieZeer Goed

Kleine (ca. 1 cm) beschadiging aan de rand, vrijwel onzichtbaar.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ans Markus (1947)

Alle items van deze kunstenaar(2)
Geplaatst door  umecom
FA. (1)

Lid sinds 2019
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
105 cm
105 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:29-04-2022 om 14:57
Eindtijd:13-05-2022 om 20:33
Openingsbod€ 2750
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDelfgauw, Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.