Ans Woldringh - Bloemen - Verkocht

Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!
Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!Ans Woldringh - Bloemen kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ans Woldringh (1926-2006)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerHardboard
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstIngelijst
Afmetingen38.5 x 28.5 cm (h x b)
Incl. lijst47.5 x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ans Woldringh werd gedreven door een immense bewondering voor de natuur.
Haar nalatenschap bestaat uit meer dan 1200 schilderijen -plantmotieven en bijna surreële landschappen.
Op 6 mei 1926 werd Ans Woldringh geboren te Bussum. Na het behalen van het einddiploma Plantkunde aan de middelbare tuinbouwschool ‘Huis te Lande’ te Rijswijk, vervulde ze enkele functies op tuinbouwkundig gebied.
Op 35-jarige leeftijd begon Woldringh op aanraden van haar arts met schilderen, boetseren en stofdrukken.
Gaandeweg maakte zij zich een nieuwe techniek eigen: op een glad geprepareerde ondergrond wreef zij een breed spoor met transparante verf. Door de donkere contouren en de brede oplichtende vegen ontstonden ruime, haast surreële landschappen. Deze techniek leende zich ook uitstekend voor plantmotieven.
Tijdens haar leven deed Woldringh moeilijk afstand van haar werk.
Lange tijd trad haar vader op als manager en organiseerde deelname aan tentoonstellingen, zoals de eenmansexposities in het Van Reekum Museum te Apeldoorn (1969) en het Stedelijk Museum te Zutphen (1970).
Vanaf 1970 vestigde de kunstenares zich in een gerestaureerd boerderijtje met eigen expositieruimte ‘De Korenaar’. Ze hield er een permanente expositie van schilderijen, wandkleden en sjaals.
Woldringh was lid van de Arti et Industriae te Den Haag en van de Edese Kunstkring.
Een overgroot deel van haar werken is geruime tijd in beheer geweest van Nationaal Park de Hoge Veluwe / Kröller Muller.
Enkele honderden van haar schilderijen zijn in die tijd verkocht.
Een aantal jaren geleden heeft het Park haar kunst aan De Hartenberg overgedaan. Dit mede om haar werken te kunnen verkopen en de opbrengst ervan aan goede doelen te besteden.
Techniek en stijl, Ans Woldringh schilderde op papier, linnen en hardboard. In haar werk zijn duidelijk de vormen van de natuur te herkennen. Ze schilderde een bepaald thema om dit vervolgens in allerlei variaties te laten wisselen. Haar eigen stijl, gevoegd bij de keuze van haar onderwerpen, maakt het moeilijk vergelijkingen te doen met het werk van andere kunstenaars.
Woldringh maakte zich een nieuwe techniek eigen: op de gladde geprepareerde ondergrond wreef zij een breed spoor in transparante, met veel bindmiddel aangemaakte, verf. Door de donkere contouren en de brede lichtende vegen ontstonden ruimtelijke bijna surreële landschappen.
Ook veel plantmotieven, het vanuit een punt uitwaaieren van vlakken, leende zich voor deze techniek.
Conditie
ConditieRedelijk
- enkele witte plekjes op de lijst -kleine haartje op het schilderij op verschillende plaatsen
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Voorburg, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ans Woldringh (1926-2006) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  rikpennartz
Lid sinds 2021
13 verkochte items
Alle items van deze verkoper (10)
38 cm
47.5 cm
28.5 cm
38.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVoorburg,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-7-2021 om 16:11
Eindtijd22-10-2021 om 13:25
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken