Ans Wortel - gouache - figuren - Verkocht

Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!
Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!Ans Wortel - gouache - figuren kopen? Bied vanaf 155!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ans Wortel (1929-1996)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekGouache
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen14 x 14 cm (h x b)
Incl. lijst30.5 x 25.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Een prachtig kunstwerk (gouache) van de Nederlandse kunstenares Ans Wortel (1929-1996). Titel: "Op weg met degene die ons 'n stralende hemel belooft,"  Met aluminium lijst. Gesigneerd links boven. Het kunstwerk is te bezichtigen bij Kunsthandel Martins anno 2018 (2e Exloermond) en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

 

Info: Ans Wortel, schilder, graficus, tekenaar, schrijfster. Geboren te Alkmaar in 1929, overleden te Hilvarenbeek in 1996. Ans Wortel was als kunstenares autodidact en had vanaf 1960 regelmatig exposities. Haar werk bestaat uit tekeningen, collages, etsen, gouaches en schilderijen, maar voornamelijk gemengde technieken.  Sinds de zestiger jaren neemt Ans Wortel een volstrekt eigen plaats in binnen de na- oorlogse schilderkunst. Als vrouw, moeder en kunstenares had zij een hoop, vaak heftige, levenservaringen die een onuitputtelijke bron van inspiratie vormde voor haar werk. Met name gevoelens als liefde, geborgenheid, dromen, angsten, de groei van het kind naar de volwassenheid en moeder-kind relaties heeft Ans Wortel op een zeer goede manier weten te verbeelden in haar werk. De voorstellingen die Wortel maakte bestaan uit menselijke figuren, die elkaar zoeken, omarmen of elkaar juist afstoten. Een belangrijke rol spelen steeds de ogen, handen en het gelaat. De figuren in haar werk lijken te zweven in niet nader gedefinieerde ruimten. Wortels werk wekt vaak associaties op met het heelal door de aanduiding van maan en sterren, de contouren van de aardbol of horizon. Soms is er sprake van een surrealistisch aandoend landschap, koel en verlaten, waarin de figuren aan hun lot zijn overgelaten.Ook heeft Ans Wortel een aantal bundels en een biografie geschreven. Prijzen: Eerste prijs op de Biënnale de la jeunesse te Parijs.


Herkomst: Collectie Kunsthandel Martins anno 2018 (Nederland)

Conditie
ConditieGoed
Algemeen in een goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Tweede exloermond, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 5,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieTweede Exloermond,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-2-2019 om 10:12
Eindtijd3-3-2019 om 19:40
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken