Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 - Verkocht

Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!
Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!Ans Wortel - Ingelijste en met de hand ingekleurde ets , “Woon in de zon.....” – ca 1975 kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ans Wortel (1929-1996)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekHandgekleurd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Afmetingen41 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst52.5 x 72.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageNr 34 van 65 exemplaren.
  • Een grote ingelijste en met de hand ingekleurde ets uit ca 1975 van de Nederlandse kunstenares Ans Wortel (1929-1996).

    -Gesigneerd en genummerd met potlood. Jaartal onbekend.

    -Met de tekst aan de bovenrand: “Woon in de zon zolang je kunt, want zodra je eruit stapt kun je hem niet meer pakken…”.

    -Ingelijst in een houten 'Barth'-lijst met passe-partout en glasplaat.

    -Afmetingen: Lijst, 52,5 x 72,5 cm. Beeld, 41 x 50 cm.

    -Conditie: In goede staat. Het papier heeft een slijtplekje linksboven (bij het woord ‘zon’) en heeft een (gerestaureerd) scheurtje aan de rechterrand (zie de 14e foto).

    Zie ook alle foto’s voor een eigen indruk.

    Kan zo aan de muur.

     

    Informatie over de kunstenares:

    Ans (Anna Maria) Wortel (Alkmaar, 18 oktober 1929 - Hilvarenbeek, 4 december 1996) was een Nederlandse beeldend kunstenares, schrijver en dichter.

    Zij maakte hoofdzakelijk gouaches en olieverfschilderijen, maar ook aquarellen, tekeningen, collages, gemengde technieken, lithografieën, etsen, beelden, glassculpturen en glasreliëfs. Zij was autodidact.

    In Amsterdam in de jaren '60 kreeg ze bekendheid en tentoonstellingen in Het Stedelijk Museum en in Museum Van Bommel te Venlo. In 1963 won zij de prestigieuze 1ste prijs bij de Biënnale de la Jeunesse te Parijs. Ook het Rijksmuseum kocht werk van haar aan. Zeer veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland volgden. Zij werd een veelgevraagde radio- en televisie persoonlijkheid.

    Ans Wortel werkte en woonde ruim 20 jaar in Bergen NH in het beroemde huis Kranenburgh waar zij zich omringde met kunst van haarzelf en vele anderen.

    Ans Wortels werk is sterk autobiografisch. Haar ervaringen als meisje, vrouw, moeder en kunstenares vormden haar inspiratie. Veelvoorkomende thema's zijn liefde, geborgenheid, moeder-kindrelaties en kritiek op de groepsnorm. Haar voorstellingen bestaan uit menselijke figuren, die elkaar zoeken, omarmen, of elkaar juist afstoten.

     

    Afhandeling:

    Let op A.U.B.:

    -Het ingelijste werk kan afgehaald worden in Amsterdam. Afhalen heeft onze zeer sterke voorkeur.

    Vanwege het formaat en de kwetsbaarheid van de glasplaat en de kans op beschadiging bij eventuele glasbreuk kan dit werk niet per post verzonden worden.....

    -U kunt wel gebruikmaken van de gespecialiseerde koeriersdienst van Kunstveiling: “Swift koeriers”.

    (zie ook de info onderaan deze pagina onder het kopje “Koeriersdienst”). Binnen Nederland zijn de bezorgkosten van Swift Koeriers voor dit werk: € 43,50.

     

    Vragen? Stuur even een mailtje.

    Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.


Conditie
ConditieGoed
In goede staat. Het papier heeft een slijtplekje linksboven (bij het woord ‘zon’) en heeft een (gerestaureerd) scheurtje aan de rechterrand (zie de 14e foto). Zie ook alle foto’s voor een eigen indruk.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd30-11-2019 om 18:03
Eindtijd9-12-2019 om 20:28
Biedingen (14)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken