Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso - Verkocht

Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!
Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kopen? Bied vanaf 195!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Anton Geerlings (1923)
TypeBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekSteen
StijlModern
OnderwerpNaakt
Afmetingen29 x 32.5 x 7 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Gepolijst groengekleurd hardstenen beeld van een  geabstraheerde vrouwelijke torso. Op rechthoekig granieten basement. Het beeld is op de basement, gemonogrammeerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Het werk kan worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Antonius Arnoldus Hendrikus (Anton) Geerlings (Rotterdam, 7 juni 1923 – Rotterdam, 15 november 2018) was een Nederlandse beeldhouwer en schilder.

Geerlings werd geboren in Rotterdam als oudste zoon van boekbinder Theodorus Antonius Arnoldus Geerlings en Juliana Dames. Als 14-jarige werkte hij bij een juwelier in Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij twee jaar in het kader van de arbeitseistaz in Berlijn en vervolgens bij een meubelfabriek in Bergschenhoek. Hij volgde zes jaar lang de avondstudie aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen, waar hij les kreeg van David Bautz.
Na de oorlog werkte hij in een steenhouwerij en bij een meubelfabriek in Vlaardingen. De eerste keer dat Anton Geerlings in aanraking kwam met steen, was toen hij werd aangenomen als steenhouwer bij de marmerindustrie. Aannemer Slinge voerde werk uit voor beeldhouwer Heman aan de entree voor de Rotterdamse bank aan de Coolsingel in Rotterdam. Slinge zou hem nog jarenlang voorzien van werk. Als beeldhouwer was Anton Geerlings autodidact. Als steenbeeldhouwer en houtsnijder maakte hij dierfiguren en figuurvoorstellingen. Geerlings werkte onder andere mee aan de restauratie van de Laurenskerk in Rotterdam en was aanvankelijk vooral als restauratiebeeldhouwer actief. In 1968 begon hij voor zichzelf, vanaf 1988 richtte hij zich voornamelijk op eigen werk.
Geerlings genoot mede bekendheid door zijn deelname, met onder anderen Jeannot Bürgi, Kees Groeneveld, Jo Esenkbrink en Paulus Reinhard, aan de creatie van de lantaarnconsoles in de Utrechtse Binnenstad. Ter herinnering aan het stadsherstel in Deventer in de jaren 80 maakte hij een snijraam en een aantal gevelstenen.



Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,95
Naar Duitsland € 28,95
Europese Unie € 28,95
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Anton Geerlings (1923)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
1516 verkochte items
Alle items van deze verkoper (592)
32.5
29
7
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd20-6-2023 om 23:19
Eindtijd29-6-2023 om 17:31
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken