Antoon de Clerck - Museum to scale (x) - Verkocht

Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!
Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!Antoon de Clerck - Museum to scale (x) kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Antoon de Clerck (1923-2001)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1981
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen28 x 21 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Deze zeefdruk is door meesterzeefdrukker Wout van der Vet met de hand gedrukt en genummerd en gesigneerd met potlood door de kunstenaar Antoon de Clerck (jeugdvriend Roger Raveel) . Betreft nr. 29 uit de oplage. In nieuwstaat.

Antoon De Clerck legde zich vanaf 1965 - binnen het klimaat van de Nieuwe Visie - opnieuw voluit toe op zijn schildersactiviteiten. Deze vernieuwende zienswijze van zijn jeugdvriend Roger Raveel en een aantal jonge kunstenaars uit de Leiestreek vertoonde gelijkenissen met de pop-art, doch tegelijk gebeurde een projectie van de beelden uit de alledaagse werkelijkheid tegenover de tijd en de ruimte. Antoon De Clerck was nauw betrokken bij de doorbraak van de Nieuwe Visie op de Vlaamse kunstscène als ontwerper van de catalogus voor het project in de keldergangen van het kasteel van Beervelde (1966-67), als deelnemer aan de manifestatie Dulciakunst te Zottegem (1969) en als organisator van de tentoonstelling Kunst-School-Omgeving te Deinze (1970). In 1969 ontving hij de Hoogelandprijs - Prijs van de Provincie West-Vlaanderen. In 1971 kreeg hij een spêciale vermelding tijdens de Internationale prijs voor schilderkunst van de stad Knokke en in hetzelfde jaar ontving hij de bronzen medaille van de Europaprijs van de schilderkunst van de stad Oostende.

Zie de afbeeldingen voor een eigen indruk.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,30
Naar België € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Antoon de Clerck (1923-2001) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  serARTE
Lid sinds 2020
100 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
21 cm
28 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-2-2021 om 16:00
Eindtijd7-3-2021 om 10:06
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken