• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (3)

Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam

Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!
Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!Antoon Derkzen van Angeren - Vooroorlogs havengezicht van Rotterdam kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  NanoEyes
FA. (2)

Lid sinds 2021
10 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
  • Antoon Derkzen van Angeren (1878-1961)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1920
TechniekPen (Inkt)
DragerBoard
IngelijstIngelijst
Afmetingen19 cm x 29 cm (h x b)
Lijst43 cm x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
De ets tekening is gemaakt op stevig in elkaar geperst board (het is géén geschept papier!) waar dit drukwerk op geplakt is. Het drukwerk had ooit een boek moeten worden, deze pagina's leggen uit hoe de techniek van de Telegrafie werkt.

Afmeting ets 19 x 29 cm
Met lijst 43 x 53 cm


Anthonius Philippus Derkzen van Angeren was een Nederlands etser, graficus, kunstschilder en docent aan Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Hij wordt wel gezien als grondlegger en nestor van de Rotterdamse grafiek. 

Antoon werd na zijn lagere schooltijd tekenaar/decorateur bij plateelbakkerij De Porceleyne Fles in Delft. Aangespoord door de directeur, ging hij zich meer richten op etsen en schilderen en werd zelfstandig kunstenaar.

In 1911 verhuisde hij met zijn gezin naar Rotterdam, waar hij zich voor zijn werk liet inspireren door de bedrijvigheid in de havens. Van 1917 tot aan zijn pensioen in 1943 was hij leraar aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij gaf les aan onder meer Hendrik Chabot, Louis van Roode, Metten Koornstra en Aad de Haas. In 1952 emigreerde hij met zijn vrouw naar Canada.
ConditieRedelijk

Foxing door de gehele tekening. Zie foto's voor de kwaliteit. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Antoon Derkzen van Angeren (1878-1961)

Alle items van deze kunstenaar(1)
Geplaatst door  NanoEyes
FA. (2)

Lid sinds 2021
10 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
Pinterest
53 cm
43 cm
29 cm
19 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:20-04-2022 om 19:24
Eindtijd:27-04-2022 om 22:39
Openingsbod€ 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieOuwsterhaule, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.