• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Arthur Staal - Bureau met bijbehorend kastje. - Verkocht

Arthur Staal - Bureau met bijbehorend kastje. kopen? Bied vanaf 500!
Arthur Staal - Bureau met bijbehorend kastje. kopen? Bied vanaf 500!Arthur Staal - Bureau met bijbehorend kastje. kopen? Bied vanaf 500!Arthur Staal - Bureau met bijbehorend kastje. kopen? Bied vanaf 500!Arthur Staal - Bureau met bijbehorend kastje. kopen? Bied vanaf 500!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Arthur Staal (1907-1993)
TypeDesign
Periode1900 t/m 1944
Afmetingen70 cm x 150 cm x 100 cm (h x b x d)
GemerktOngemerkt
Een zeer uniek bureau van de belangrijke Amsterdamse architect Arthur Staal (A'dam toren, Tolhuistuinen, De Brakke grond). Arthur Staal ontwierp ook (beperkt) meubels en interieurs.

Herkomst: Het bureau is afkomstig uit het kantoor van Ben Smit. Ben Smit was de compagnon van Arthur Staal en heeft het kantoor uiteindelijk overgenomen. 

Het (zware kwaliteit) bureau staat op een kar (niet inbegrepen). Het kan eenvoudig in elkaar gezet worden. Het is zeer vernuftig ontworpen. 

De afmetingen zijn zonder het kastje links op de foto. Rechts zit nog een klepje dat omhoog gezet kan worden, wat niet in de afmeting is meegenomen.

Het bureau vraagt wel wat aandacht (zie conditie), maar is zeer uniek voor een verzamelaar (museaal?!)

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Indien van toepassing op het aangeboden item zijn de volgende voorwaarden van kracht:

Bij ingelijst werk of werk in Passe-partout: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Bij werk in oplage:  Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen (Dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur). Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieRedelijk

Het bureau  dient wel enigzins gerestaureerd te worden. Het heeft gebruikssporen en hier een daar een beschadiging. 


Het is gemaakt van zwaar beschilderd (eiken?)  hout (Zwart met bordeaurode elementen) en kan in elkaar gezet worden door pinnen aan het blad in uitsparingen te plaatsen. 

Als het los staat zit er wat speling in. Maar zeker niet iets wat niet eenvoudig verholpen kan worden met wat aandacht. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Arthur Staal (1907-1993)

NederlandsNederlandsAlle items van deze designer (0)
Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (325)

Lid sinds 2010
45557 verkochte items
Alle items van deze verkoper (834)
Pinterest
150
70
100
Dit item is verkocht voor 598,00 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:02-08-2022 om 11:36
Eindtijd:15-08-2022 om 19:00
Biedingen (2)
blezaire
15 aug. / 11:43
€ 520
besta
05 aug. / 16:35
€ 500
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.