BERNHARD JÄGER, - Verkocht

BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!
BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!BERNHARD JÄGER,  kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Bernhard Jäger
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Bernhard Jäger (° München 1935) studeerde aanvankelijk biologie, doch keerde zich al snel van de wetenschap af om zich aan de kunst te wijden. Na zijn studie richtte hij een atelier voor grafiek op, om vanaf 1959 ook zélf  lithografieën te maken en naderhand een veelzijdige loopbaan als beeldend kunstenaar te ontwikkelen.

Het is niet altijd eenvoudig om het werk van Bernhard Jäger te doorgronden. Het is vaak burlesk, satirisch, soms zelfs agressief. Maar altijd staat de mens centraal, in zijn complexe fysische én psychische realiteit. Zeker voor de litho die we hier aanbieden (en voor andere die allicht nog zullen volgen), geldt de gebalde karakterisering die Peter Iden in 1968 van Jäger's werk gaf: 'Eine Mischung von Brutalität und Komik, Witz und Teufelei'.

Het blad dat we aanbieden, is in onberispelijke staat, noot ingelijst geweest. Afmetingen: 65 x 50 cm. In potlood door de kunstenaar genummerd (74/80), gesigneerd en betiteld.

Wordt in harde, beschuttende rol verstuurd. Omdat ik vaak in het buitenland ben, kan de verzending enige vertraging oplopen. Deze verzending gebeurt met de post, of desgewenst met Kiala (tarieven Kiala: naar Belgie: 4,5 €; naar Nederland: 7,5 €).

PS: het boek (laatste foto) behoort niet tot de aanbieding en wordt hier alleen ter illustratie getoond.

 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bernhard Jäger


Geplaatst door  augustlieven
FA. (1)

Lid sinds 2014
50 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
Dit item is verkocht voor 40,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:18-10-2015 om 10:34
Eindtijd:28-10-2015 om 09:34
Biedingen (2)
avholstein
27 okt. / 17:24
€ 40
Jacob61
26 okt. / 21:06
€ 35
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.