Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 - Verkocht

Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!
Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!Bob Bonies - & Frans Molenaar: Abstracte compositie - Modeontwerp 2x handgesigneerd 1989 kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bob Bonies (1937)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1989
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen60 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage182/250
Zeefdruk van Bob Bonies (1937) en couturier Frans Molenaar (1940 - 2015) uit 1989 voor de tentoonstelling ‘Constructivistisch Drieluik’ in het Centraal Museum, Utrecht.

Gesigneerd & genummerd in podlood.
Gesigneerd door Bob Bonies & Frans Molenaar !

Bob Bonies (Bob Nieuwenhuis) 1937 – heden, is een Nederlands beeldend kunstenaar, hij werkte vooral in Den Haag en had exposities in binnen en buitenlandse musea, waaronder het Haags Gemeentemuseum.
Zijn belangrijkste werken worden gerekend tot het Concretisme (Geometrie).

Hij volgde opleidingen aan de Vrije Academie en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in zijn geboortestad Den Haag en studeerde ook aan de Konstfack-Skolan in Stockholm.

Bob Bonies, de artiestennaam waaronder Bob Nieuwenhuis zich al sinds 1959 manifesteert, is vanaf het begin van zijn carrière prominent aanwezig in de kunstwereld.
Allereerst met zijn concrete werk, waarmee hij zich naast Ad Dekkers en Peter Struycken een vooraanstaande plaats in de beeldende kunst heeft verworven. Voorts door zijn betrokkenheid bij de vormgeving van scholen, kantoren en andere utiliteitsgebouwen en niet in de laatste plaats vanwege zijn politieke activiteiten, die gericht waren op erkenning van het kunstenaarschap.

Bob Bonies en de Stijl

Zijn werk voegt zich in de opvattingen van het Bauhaus en De Stijl en het Concretisme.
Die bestonden uit een verbondenheid tussen het visuele, het streven naar een nieuw wereldbeeld en het op brede schaal toegankelijk maken van de kunsten. De essentie in zijn werk, hoofdzakelijk schilderijen en grafiek, is een evenwichtige en strikte ordening van concrete beeldende elementen: vorm (geometrisch), maat (meestal rechthoekige vlakken) en contrasterende kleuren (bijvoorbeeld rood-blauw, blauw-wit of blauw-geel

Frans Molenaar was een Nederlandse modeontwerper. Van 1955-1958 studeerde hij voor kleermaker in Amsterdam. Na zijn studie liep hij stage bij Charles Montaigne in Parijs van 1959-1960 en werkte hij voor Gerard Pipart bij Nina Ricci, eveneens in Parijs van 1961-1964. Hij maakte internationale faam als couturier.

Verzending in koker, verzekerd & met track & trace.
Ophalen mag ook.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Nooit ingelijst geweest, zo van de stok.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Spaarndam gem. haarlem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSpaarndam Gem. Haarlem,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-11-2020 om 21:10
Eindtijd13-12-2020 om 19:02
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken