Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang - Verkocht

Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!
Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!Bob Immink - Zeefdruk, Titel "Varkensland bij watergang kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bob Immink (1930-1989)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1985
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst54 x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage39/50
Bob Immink werd in 1930 in Amsterdam geboren en groeide op in de Spaarndammerbuurt. Hij verhuisde op 37-jarige leeftijd naar een vrijstaand huis in Ilpendam met een mooi uitzicht over de weidegebieden van het Waterlandse polderland. Dat landschap werd door hem vastgelegd in olieverfschilderijen met de karakteristieke brede penseelpijn. Hij heeft in zijn leven heel veel gereisd en overal maakte hij schetsen en schilderijen van het landschap: Griekse tempels, Amerikaanse berglandschappen, woestijnen, verlaten dorpjes in de Spaanse vlaktes enz. Een gedreven kunstenaar, die in zijn werk, tracht het landschap terug te brengen tot de essentie. Een meester in het weglaten, wordt Immink genoemd. Daarmee aangevend dat hij in zijn werk allerlei details elimineert en slechts de hoofdzaken in krachtige vlakken weergeeft, zonder dat de herkenbaarheid van de door hem vastgelegde landschappen verdwijnt. In alle werken straalt een krachtige gedrevenheid van de kunstenaar. Qua kleur vaak heel summier, ook weer terug gebracht tot het meest noodzakelijke, maar soms ook heel explosief, zonder ooit opdringerig en hard te worden. Gevoelig en gedreven zou men het werk van Immink het best kunnen omschrijven, voortgebracht met een grote mate van vakmanschap. 

Bij de zeefdruk ontvangt u een leuk boekje over de kunstenaar met veel foto's van zijn werk.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bob Immink (1930-1989)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
64 cm
54 cm
50 cm
40 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd27-9-2018 om 16:41
Eindtijd11-10-2018 om 20:20
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken