Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine - Verkocht

Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!
Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!Camille Hilaire - Litho. Titel, Ville Romaine kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Camille Hilaire (1916-1988)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerGeschept Papier
StijlModern
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen65 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage84/150


Conditie: uitstekend. 
Oplage: 84/150. Nummers op de foto kunnen afwijken.
Afmetingen: H. 65 x B. 50 cm.

Hilaire begon al op jonge leeftijd met schilderen. Al op zijn vijftiende ontdekte hij het werk van Albrecht Dürer in de stadsbibliotheek van Metz en begon er kopieën van te maken. Enkele tekeningen die hij in een boekwinkel had opgehangen, trokken de aandacht van Jean Giono en Nicolas Untersteller, de directeur van de École des Beaux-Arts in Parijs. Zo schreef hij zich in bij Beaux-Arts.
Dankzij een studiebeurs reisde Hilaire in 1933 en 1934 door Spanje en Italië en liet hij zich inspireren door de kunst die hij tegenkwam. Zowel zijn schilderij als wandtapijt drukken de schoonheid en diversiteit uit van de plaatsen waar hij doorheen reisde.
Hij werd opgeroepen voor het leger en nam deel aan de campagne van Frankrijk, werd gevangen genomen, ontsnapte en keerde begin 1941 terug naar Parijs. Veroordeeld tot geheimhouding schreef hij zich tijdens de bezetting onder een valse naam in aan de École des Beaux-Arts in Parijs.
In 1942–1943, terwijl hij bij Beaux-Arts bleef, kwam hij ook onder de voogdij van de kubistische kunstenaar André Lhote met wie hij bevriend raakte, en kort daarna zijn assistent. Het schilderij van Hilaire vertoont invloeden uit het kubisme maar zonder de starheid die typerend is voor de beginjaren van de beweging.
Vervolgens werd hij benoemd tot hoogleraar Beaux-Arts in Nancy, waar hij lesgaf van 1947 tot 1958,en daarna in Parijs tot 1968.
Hij ontving de Prix de Venise in 1948 en de Prix de la Casa de Velázquez in 1950.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Camille Hilaire (1916-1988) 

Frans Frans Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
50 cm
65 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-4-2023 om 0:50
Eindtijd8-4-2023 om 21:53
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken