Cees Andriessen - Linosnede/prägedruk - 1977

Cees Andriessen - Linosnede/prägedruk - 1977 kopen? Bied vanaf 45!
Cees Andriessen - Linosnede/prägedruk - 1977 kopen? Bied vanaf 45!Cees Andriessen - Linosnede/prägedruk - 1977 kopen? Bied vanaf 45!Cees Andriessen - Linosnede/prägedruk - 1977 kopen? Bied vanaf 45!Cees Andriessen - Linosnede/prägedruk - 1977 kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Cees Andriessen (1940)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1977
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 cm x 53.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage43/100
Linosnede/prägedruk van Cees Andriessen uit 1977. Aan beide zijde in het witte vlak zitten 2 "opgehoogde"  witte streepjes. van 6 cm. 1 aan de onderzijde en 1 aan de bovenzijde.  Deze zijn op de foto lastig waar te nemen. Op het andere werk wat ik aanbied zijn de streepjes weer anders. Dit maakt het onderscheid tussen de werken uit deze serie.  Oplage: 43/100.  Afmetingen blad: H40 x b53.5cm. Afmetingen voorstelling: H30 x b43.5cm. Het werk is links onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.





Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden met Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Cees (C.C.J.) Andriessen (Wageningen, 20 maart 1940) geldt in Nederland als een van de vooraanstaande vertegenwoordigers van de non-figuratieve kunst uit zijn generatie. Zijn oeuvre bestaat uit tekeningen en vooral uit linoleum- en houtsneden, waaronder tal van exlibrissen. De voorstellingen zijn abstract, de vormen helder, het kleurgebruik is spaarzaam, oppervlakkig gezien blijven de bladen leeg. Cees Andriessen woont en werkt in Apeldoorn.
Andriessen werd geboren als zoon van een typograaf. In Nijmegen volgde hij de grafische school om vervolgens als drukker aan het werk te gaan. Na een aantal jaren in drukkerijen te hebben gewerkt, werd hij reclame-ontwerper en -tekenaar. Daarnaast begon hij een avondstudie aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem. In 1969 vestigde hij zich als vrij kunstenaar.
Zijn grafisch werk omvat linosneden, die vanaf 1969 ontstaan, en houtsneden, waarmee hij zich sinds 1985 bezighoudt. Cees Andriessen ziet een grote verwantschap tussen kunstenaar en schrijver, wat geresulteerd heeft in een aantal bibliofiele uitgaven en samenwerkingsprojecten met Nederlandse auteurs, waaronder Cees Nooteboom, Anna Enquist en Willem van Toorn. Geregeld maakt Andriessen een prent naar aanleiding van een door hem uitgekozen gedicht, dat in een speciale uitgave door de door hem in 1994 opgerichte Stichting De Witte Mier wordt uitgebracht.


ConditieZeer Goed

Heel klein vouwtje in de linker onder hoek. Deze valt bij inlijsting onder het passe-partout. Zie foto 4.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Cees Andriessen (1940)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (35)

Lid sinds 2014
1021 verkochte items
Alle items van deze verkoper (359)
Pinterest
53.5 cm
40 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-10-2022 om 10:46
Eindtijd:10-10-2022 om 20:19
Openingsbod € 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.