Charles Donker - Litho: Verdoofd - Verkocht

Charles Donker - Litho: Verdoofd kopen? Bied vanaf 85!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Charles Donker - Litho: Verdoofd kopen? Bied vanaf 85!
Charles Donker - Litho: Verdoofd kopen? Bied vanaf 85!Charles Donker - Litho: Verdoofd kopen? Bied vanaf 85!Charles Donker - Litho: Verdoofd kopen? Bied vanaf 85!Charles Donker - Litho: Verdoofd kopen? Bied vanaf 85!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Charles Donker (1940)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 x 34.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage1/18
Litho van Charles Donker.  Verdoofd.  Oplage: 1/18. Afmetingen blad: H40 x b34.5cm. Afmetingen voorstelling: H30.5 x b27.5cm.  Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

 Charles Donker is een Nederlandse graficus die vooral bekendheid heeft verworven met zijn etsen van de natuur. Van 1956 tot 1961 is hij leerling op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hier volgt hij twee jaar les op de afdeling Monumentale Kunst, waar hij onder meer leert mozaïeken te ontwerpen. Vanaf 1969 maakt hij alleen nog maar tekeningen en etsen. In 1962 gaat Donker onderdeel uitmaken van het in 1960 opgerichte Grafisch Gezelschap De Luis. De Luis heeft in die jaren een atelier in Utrecht dat gebruikt mag worden door verschillende kunstenaars. Het doel van de groep is het bevorderen van de vrije grafische kunsten. Dit proberen zij te bewerkstelligen door zowel de productie als de verspreiding (door middel van een systeem van abonnees en begunstigers) van grafiek te vergroten.

Door een in de jaren zeventig gehouden tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht en de publicatie van het boek Dagboek Rhijnauwen verwerft Charles Donker landelijke bekendheid als graficus. Donkers werk heeft vaak de natuur als onderwerp, de plaats waar hij het liefst werkt. Uit zijn dagboek blijkt dat hij urenlang in stilte de natuur kan bestuderen. Dingen die hij dan ziet, gebruikt hij voor zijn etsen. Donker werkt meestal in oplages tussen de tien en vijftig etsen. De platen waar de prenten mee worden gemaakt, zijn zelden gedateerd. De afdruk krijgt vaak wel een datum mee.
Vanaf de jaren zeventig behoort hij tot één van de weinige hedendaagse Nederlandse grafici die bijna voortdurend van zijn werk kan leven. Dit komt met name doordat hij aan veel verkooptentoonstellingen deelneemt. Sinds 2000 is Donker minder op tentoonstellingen terug te vinden. Het werk van Charles Donker is onder andere in het Rijksmuseum, het Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans Van Beuningen, het Rembrandthuis en de collectie van Frits Lugt bij de Fondation Custodia in Parijs te zien.
Conditie
ConditieGoed
De voorstelling is in goede staat. Wat plakresten in de hoeken, rechts en links bovenin. Goed ingelijst, valt dit onder de passe-partout.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 55,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd1-7-2022 om 22:56
Eindtijd10-7-2022 om 20:32
Biedingen (8)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken