Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. - Verkocht

Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!
Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!Charles J. Kemper - Zwervend door de stad op het hofplein. kopen? Bied vanaf 59!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Charles J. Kemper (1913-1985)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPenseel (Inkt)
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen30 cm x 48 cm (h x b)
Lijst42 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Charles Jean Kemper (Heemstede, 18 september 1913 - Rotterdam, 25 oktober 1985) was een Nederlands kunstschilder.

Kemper werkte bij de politie in Rotterdam en kreeg in de avonduren les van P.C. Wilt. Hij vervolgde vanaf het derde leerjaar zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, waar hij les kreeg van Bautz (portretten en naakten). In 1947 studeerde hij bij H.F. Boot in Haarlem. Hij schilderde en aquarelleerde in Rotterdam, havens, figuren en portretten. Een apart genre daarin vormen zijn interieurs van cafés en kroegen. Vanaf 1951 maakte Kemper met onder anderen Kees Franse, Jan Goedhart, Ed van Zanden en later ook Jan Burgerhout deel uit van de Rotterdamse expositiegroep Argus. Zijn belangstelling ging sindsdien verder uit naar de oprukkende stad, de industriële bedrijvigheid en de teloorgang van het platteland.

Er waren in het begin van de jaren vijftig niet veel kunstenaars in de stad maar er bestond wel, zoals Mathieu Ficheroux - van hem is het muurportret van Multatuli in de Van Oldenbarneveldstraat (1974) - daar tegen aankeek, een duidelijke hiërarchie. Bovenaan plaatste hij de Argusgroep, waarvan Louis van Roode na zijn Vensterperiode enige tijd deel uitmaakte. Naast Van Roode behoorden Jan Burgerhout, Kees Franse, Jan Goedhart, Charles Kemper, Huib Noorlander en Ed van Zanden hiertoe. De oprichters kozen voor de naam Argus, de mythologische reus met honderd ogen, om duidelijk aan te geven dat kijken voor hen op de eerste plaats kwam en dat het de leden niet om een nieuwe stroming in de kunst ging.

Zal worden verzonden in een op maat gemaakte kist om beschadiging te voorkomen. Glasbreuk blijft risico koper. Kan ook worden afgehaald in Velsen-Noord.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 67,85 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:15-07-2020 om 14:46
Eindtijd:26-07-2020 om 19:13
Biedingen (1)
HansC
26 jul. / 19:02
€ 59
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.