Chris Berens - Bleach - Verkocht

Chris Berens - Bleach kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Chris Berens - Bleach kopen? Bied vanaf 150!
Chris Berens - Bleach kopen? Bied vanaf 150!Chris Berens - Bleach kopen? Bied vanaf 150!Chris Berens - Bleach kopen? Bied vanaf 150!Chris Berens - Bleach kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Chris Berens (1976)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2007
TechniekLitho
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen32 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage43/150

Chris Berens (Oss, 1976) studeerde illustratie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in ‘s-Hertogenbosch, waar hij in 1999 afzwaaide.

De Brabander, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, maakt gebruik van een complexe en tijdrovende techniek. Alsof hij steeds opnieuw aan een nieuw werk begint, tekent en schildert hij elk detail keer op keer op de gecoate laag van een glossy vel papier, waarbij hij gebruik maakt van inkt en verschillende soorten lak. Hij snijdt ze dan uit in fragmenten, scheidt de coating van het onderliggende papier en verenigt de stukken vervolgens weer op een houten paneel.

Jaski Gallery verzorgde zijn eerste grote solo-show in 2005. Daarna volgden nog drie exposities bij Jaski: Zilver, The Heaven Show en Delicate. Zijn eerste show in de Verenigde Staten, Go West, volgde in december 2008 in de Roq la Rue Gallery in Seattle. Deze tentoonstelling raakte vrijwel geheel uitverkocht. In de zomer van 2009 verzorgde het Noord-Brabants Museum in ‘s-Hertogenbosch bovendien een retrospectief van Berens’ werk, bijzonder voor een kunstenaar van zo’n jonge leeftijd.

In de winter van 2009/2010 kreeg Chris Berens zijn eerste show in New York City, in de vermaarde Sloan Fine Art Gallery. Later volgden nog de presentatie van het boek Mapping Infinity dat in samenwerking met Jaski werd gemaakt en de exposities Leeuwenhart in Seattle en Amsterdam bij Jaski. Op verzoek van Deborah Harry, een bewonderaarster van zijn werk, ontwierp Berens ook de cover voor het nieuwe Blondie-album Panic of Girls.

Zijn faam verspreidde zich snel. In oktober 2013 kreeg hij een solo-expositie in Tokio, genaamd ‘Nensha’. Deze reizende show was in februari 2014 bij Jaski te bezichtigen en verhuisde daarna naar het Japan Museum Sibolthuis in Leiden. Bovendien maakte men een tv-documentaire getiteld ‘Chris Berens, Master of his Magical Universe’ over zijn werk en leven, die reeds verschillende malen door Avro’s Close Up werd uitgezonden. Verder was hij te gast in de tv-serie ‘Krabbé zoekt Van Gogh’, waarin acteur/schilder Jeroen Krabbé in samenwerking met verschillende Nederlandse kunstenaars, onder wie Chris Berens, de voetsporen van Vincent van Gogh volgde

Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Chris Berens (1976) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  alvarez
Lid sinds 2018
15 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
30 cm
32 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd11-8-2018 om 20:13
Eindtijd25-8-2018 om 22:00
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken