Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam

Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!
Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!Clemens Merkelbach van Enkhuizen - Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Clemens Merkelbach van Enkhuizen (1937)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1997
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlRealistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen35 cm x 47 cm (h x b)
Lijst61 cm x 71 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

In 1963 voltooide Clemens zijn opleiding aan de Amsterdamse Rijksakademie voor Beeldende Kunsten. Tijdens een extra loge-jaar specialiseerde hij zich onder leiding van de gerenommeerde portretschilder Sierk Schröder in de portretkunst. Clemens wordt in het Lexicon van Pieter Scheen omschreven als een ‘uitstekend portretschilder’ en gekarakteriseerd als impressionist. Na de Rijksakademie volgden vele portretopdrachten en tekende hij stadsgezichten voor bijvoorbeeld de Topografische Atlas van het Stadsarchief. Verder nam hij deel aan verschillende groepstentoonstellingen in ondermeer Arti et Amicitiae, het Van Gogh Museum, Exposorium Vrije Universiteit en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Singer Laren en het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

In 2020 schonk Clemens Merkelbach van Enkhuizen zijn Bredase oeuvre aan het Stedelijk Museum Breda. Dit werk is door het museum in 2020 tentoongesteld.
ConditieZeer Goed

De tekening is in nieuwstaat. De lijst is in goede staat.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Clemens Merkelbach van Enkhuizen (1937)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  LaVida
FA. (4)

Lid sinds 2019
71 verkochte items
Alle items van deze verkoper (9)
Pinterest
71 cm
61 cm
47 cm
35 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-06-2022 om 17:18
Eindtijd:15-06-2022 om 22:00
Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.