Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd - Verkocht

Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Deense Neo-Cobra kunstenaar Finn Pedersen (1944-) aquarel "figuur" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Finn Pedersen (1944)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999

Kunstenaar : Finn Pedersen ( 1944- )
Titel/Voorstelling : " abstracte figuur "
Datering : ca. 1980
Medium / Techniek : aquarel op papier
Maten : 40 x 30 cm (papier) en 48 x 38 cm (ingelijst)
Gesigneerd : rechtsonder
Conditie : goed

 

Finn Pedersen werd geboren in 1944 op het eiland Bornholm (Denemarken). Hij overleed op 18 juli 2014.

Reeds vroeg realiseerde hij zich dat schilderen zijn grootste ambitie was.

Op twintigjarige leeftijd kwam hij via een aantal kunstenaars in contact met de abstracte kunst. In 1965 houdt hij zijn eerste tentoonstelling. Een jaar later neemt hij deel aan een groepstentoonstelling in de Court Gallery in Kopenhagen. Hier exposeren ook Asger Jorn, Karel Appel, Carl Henning Pedersen en een aantal andere COBRA-kunstenaars.

In 1968 wordt hij opgenomen in de psychiatrie. Twee jaar later wordt hij gevraagd om deel uit te maken van de “August 70” groep. Zijn artsen zien in dat schilderen de enige manier is om Pedersen terug gezond te laten worden en geven hun toestemming. Zijn schilderscarrière kan nu echt beginnen…

In 1981 ontmoet hij Jens Faunschow, die zijn schilderijen introduceert in de USA (San Francisco). De internationale doorbraak wordt een feit en zijn werken halen exuberant hoge bedragen.

In 1982 trouwt hij met de Noord-Ierse Mary, die hem volop steunt en voor hem een bron van inspiratie wordt.

 

Zijn werk

Met krachtige bewegingen brengt hij de verf op het canvas. Hij gebruikt de spatel, zijn vingers of laat de inhoud van de tube in dikke stromen over het doek vloeien. Pedersen vlecht de kleuren ineen, laat ze om elkaar heen draaien en elkaar uitdagen. Zo ontstaan er nieuwe onverwachte en mysterieuze verbanden. Het is voor deze kunstenaar van het grootste belang dat elke kleur helder en puur blijft. Het mag geen warboel worden. Van vermenging van kleuren is dus zelden sprake. Voor Pedersen is elke kleur mooi genoeg van zichzelf. Kleuren moeten elkaar aanvullen. Ze moeten elkaar nieuwe energie geven. Net als de afzonderlijke tonen in een melodie waar elke toon zijn eigen belangrijke rol speelt. De schilderijen van Pedersen zijn herkenbaar en raadselachtig. Herkenbaar, want ze doen op het eerste gezicht denken aan de onstuimige agressiviteit van de kunstenaarsbeweging Cobra tijdens de jaren 1948-1951. De oprichters waren verzot op expressieve kleurrijke overdrijvingen. Raadselachtig, omdat het schilderij speelt met de beschouwer. Als in een droom verandert het beeld op het schilderij voortdurend.

 

In de regio groot Amsterdam kunnen wij uit inboedels en collecties vaak een interessant aanbod van kunst selecteren. Wij hebben ons gespecialiseerd in Hollandse figuratieve schilders uit de laat 19e en vroege 20e eeuw.

De authenticiteit van de door ons aangeboden kunstwerken EN de bijbehorende informatie wordt volledig gegarandeerd. Onze kunsthandel is gevestigd aan het Westmallepad 12 1066pp te Amsterdam. Wij zijn  iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en/of op afspraak geopend. ingeschreven bij de KvK Amsterdam onder nr.34227310. Een nota van aankoop wordt op verzoek bijgeleverd.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd30-7-2016 om 16:58
Eindtijd13-8-2016 om 21:58
Biedingen (27)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.