Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst

Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!
Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!Dirk Bakker - "Harlekijnen" | set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst kopen? Bied vanaf 99!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dirk Bakker (1949)
TypeSchilderij
Jaartal2017
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen30 x 30 cm (h x b)
Incl. lijst33 x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Set van 2 kleurrijke schilderijen van de Alkmaarse kunstenaar Dirk Bakker (1947-2021).
Met surrealistische voorstelling van Harlekijnen als (kinderlijke) figuren.  In primaire kleuren. Uitermate geschikt voor een kinderkamer.
Techniek: olieverf op  doek
Jaar: 2017
Met de hand gesigneerd, met rode verf - zie detailfoto
Fraai ingelijst in houten baklijst met zwarte zijkanten en zilverkleurig front.
Beide werken verkeren in prachtige staat. 
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Dirk Bakker heeft gestudeerd aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ateliers 63 te Haarlem. Aan de Ateliers 63 heeft hij les gehad van Co Westerik. Hij woonde en werkte in Alkmaar.
Zijn werken zijn herkenbaar en geliefd. Ze hebben een figuratief en surrealistisch karakter. Met veelal primaire kleuren en opvallende (en herkenbare) figuren vertelt de kunstenaar een verhaal, maakt hij een statement. 
Dirk Bakker zet op tekenachtige manier graag heftige complementaire kleuren tegen elkaar. In de benadering van de achtergrond toont hij zich een genuanceerd schilder. Meestal staan de hoofdpersonen alleen op het doek. Attributen rond hem of haar duiden op een situatie
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende (strip)figuren die midden in het vlak zijn geplaatst, soms eenzaam zwevend. Door de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Bakker op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Bakker: "De symboolwaarde van figuren (...) wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigt het communiceren en maakt mijn werkproces spannender. Omdat ik schilder met het gevoel dat het eigenlijk niet mag."
Werk van Dirk Bakker is aangekocht door diverse verzamelaars en musea , o.a. Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Kruithof ‘s-Hertogenbosch.
Conditie
ConditieZeer Goed
Beide schilderijen verkeren in prachtige staat en kunnen zo aan de muur!
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 12,50
Naar België € 24,50
Naar Duitsland € 24,50
Europese Unie € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dirk Bakker (1949)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
33 cm
33 cm
30 cm
30 cm
Veilinggegevens
Starttijd18-6-2023 om 21:17
Eindtijd1-7-2023 om 21:20
Openingsbod € 99
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland