• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen

Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!
Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen kopen? Bied vanaf 49!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Dirk Bakker (1949)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 cm x 70 cm (h x b)
Lijst62 cm x 72 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Set van 2 schilderijen van Dirk Bakker (1949-2021),  afkomstig uit de collectie van de Alkmaarse kunstenaar. 
Op de doeken zelf ontbreekt een signatuur maar op de achterzijde (lijst) is deze wel aanwezig
De doeken zijn ingelijst met pannenlatten en verkeren in een goede staat, geen gaten of zichtbare gebreken. Van één lijst ontbreekt de lat aan de linkerkant!
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Dirk Bakker heeft gestudeerd aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ateliers 63 te Haarlem. Aan de Ateliers 63 heeft hij les gehad van Ko Westerik. Hij woonde  en werkte in Alkmaar.
Zijn werken zijn herkenbaar en geliefd. Ze hebben een figuratief en surrealistisch karakter. Met veelal primaire kleuren en opvallende (en herkenbare) figuren vertelt de kunstenaar een verhaal, maakt hij een statement. 
Dirk Bakker zet op tekenachtige manier graag heftige complementaire kleuren tegen elkaar. In de benadering van de achtergrond toont hij zich een genuanceerd schilder. Meestal staan de hoofdpersonen alleen op het doek. Attributen rond hem of haar duiden op een situatie
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende (strip)figuren die midden in het vlak zijn geplaatst, soms eenzaam zwevend. Door de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Bakker op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Bakker: "De symboolwaarde van figuren (...) wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigt het communiceren en maakt mijn werkproces spannender. Omdat ik schilder met het gevoel dat het eigenlijk niet mag."
Werk van Dirk Bakker is aangekocht door diverse verzamelaars en musea , o.a. Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Kruithof ‘s-Hertogenbosch.
ConditieGoed

De doeken verkeren in een goede staat; van één item ontbreekt links een latje (lijst)

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dirk Bakker (1949)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  takamine
FA. (4)

Lid sinds 2020
257 verkochte items
Alle items van deze verkoper (37)
Pinterest
72 cm
62 cm
70 cm
60 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:11-09-2022 om 14:50
Eindtijd:23-09-2022 om 19:36
Openingsbod € 49
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn, Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.