Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst - Verkocht

Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!
Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!Dirk Bakker - olieverfschilderij met Pinokkio - in baklijst kopen? Bied vanaf 44!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Dirk Bakker (1949)
TypeSchilderij
Jaartal2008
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen30 cm x 30 cm (h x b)
Lijst33 cm x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Typerend kleurrijk schilderij van de Alkmaarse kunstenaar Dirk Bakker (1947-2021).
Met surrealistische voorstelling van Pinokkio.  Zeer geschikt voor een kinderkamer.
Techniek: olieverf op  doek
Jaar: 2008
Met de hand gesigneerd
Fraai ingelijst in houten baklijst met zwarte zijkanten en zilverkleurig front.
Het geheel verkeert in prachtige staat. 
Foto's maken deel uit van de beschrijving

Over de kunstenaar:
Dirk Bakker heeft gestudeerd aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ateliers 63 te Haarlem. Aan de Ateliers 63 heeft hij les gehad van Co Westerik. Hij woonde en werkte in Alkmaar.
Zijn werken zijn herkenbaar en geliefd. Ze hebben een figuratief en surrealistisch karakter. Met veelal primaire kleuren en opvallende (en herkenbare) figuren vertelt de kunstenaar een verhaal, maakt hij een statement. 
Dirk Bakker zet op tekenachtige manier graag heftige complementaire kleuren tegen elkaar. In de benadering van de achtergrond toont hij zich een genuanceerd schilder. Meestal staan de hoofdpersonen alleen op het doek. Attributen rond hem of haar duiden op een situatie
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende (strip)figuren die midden in het vlak zijn geplaatst, soms eenzaam zwevend. Door de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Bakker op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Bakker: "De symboolwaarde van figuren (...) wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigt het communiceren en maakt mijn werkproces spannender. Omdat ik schilder met het gevoel dat het eigenlijk niet mag."
Werk van Dirk Bakker is aangekocht door diverse verzamelaars en musea , o.a. Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Kruithof ‘s-Hertogenbosch.

ConditieZeer Goed

Het doek verkeert in nieuwstaat. Met onderaan de lijst (midden) een lichte kras, zie laatste detailfoto

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dirk Bakker (1949)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
FA. (4)

Lid sinds 2020
310 verkochte items
Alle items van deze verkoper (29)
Pinterest
33 cm
33 cm
30 cm
30 cm
Dit item is verkocht voor 50,60 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-01-2023 om 20:27
Eindtijd:31-01-2023 om 20:24
Biedingen (1)
leendertdegraaf
31 jan. / 13:24
€ 44
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.