Dirkje Kuik - aquarel/tekening Aram en de bende van de boomstam" + boek waarin tekening staat

Dirkje Kuik - aquarel/tekening Aram en de bende van de boomstam" + boek waarin tekening staat kopen? Bied vanaf 175!
Dirkje Kuik - aquarel/tekening Aram en de bende van de boomstam" + boek waarin tekening staat kopen? Bied vanaf 175!Dirkje Kuik - aquarel/tekening Aram en de bende van de boomstam" + boek waarin tekening staat kopen? Bied vanaf 175!Dirkje Kuik - aquarel/tekening Aram en de bende van de boomstam" + boek waarin tekening staat kopen? Bied vanaf 175!Dirkje Kuik - aquarel/tekening Aram en de bende van de boomstam" + boek waarin tekening staat kopen? Bied vanaf 175!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dirkje Kuik (1929-2008)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen19 x 22 cm (h x b)
Passe-partout65 x 50 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Pentekening met waterverf van Dirkje Kuik. Uit het boek: Aram en de bende van de boomstam. Het boekje wordt meegeleverd. (Aram durft niks te doen tegen de vijf kinderen die hem zijn vulpen afpakken. Maar na zijn strijd met vijf insekten durft hij beter van zich af te bijten). Afmetingen blad incl passepartout: H50 x b65cm. Afmetingen voorstelling: H19 x b22cm. Het werk is niet gesigneerd  door de kunstenaar. 

Verzenden: we verzenden op dinsdag  en donderdag.

De in Utrecht wonende en werkende Dirkje werd geboren als William Diederich Kuik. In 1977 ging Kuik de voornaam Dirkje bezigen en in 1979 liet Kuik zich in een ziekenhuis in Londen opereren en ging sindsdien geheel door het leven als vrouw. Over haar operatie, haar belevenissen als genderdiasporapatiënt, zoals zij het noemde en hoe zij haar leven na de operatie weer oppakte schreef ze uitgebreid, met name in Huishoudboekje met rozijnen.

Kuik studeerde enige tijd aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, was kunstrecensent bij Het Parool en tekende voor Vrij Nederland. In 1960 richtte Kuik samen met Joop Moesman en Henc van Maarseveen het grafisch gezelschap De Luis op. Deelnemende kunstenaars met uiteenlopende ideeën wisselden elkaar af gedurende twintig jaar.

Portret van William Diederich Kuik, 1963

Als graficus, illustrator en tekenaar legde ze zich toe op stadsgezichten, figuurvoorstellingen en portretten; daarnaast was ze schrijver en dichter. Als dichter debuteerde ze in 1969 met de bundel 45 Gedichten, nog onder de naam William D. Kuik. Het werk wordt gezien als belangrijke bijdrage tot de Nederlandse neoromantische stroming. Voor Utrechtse Notities uit 1969 ontving ze de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam. De door Kuik zelf geïllustreerde feuilleton De held van het potspel uit 1974 werd bekroond met de Vijverbergprijs.Van 1958-1963 en van 1968-1972 was ze lid van het genootschap Kunstliefde, een Utrechtse vereniging van kunstenaars en kunstminnaars, opgericht in 1807. Dirkje Kuik overleed in 2008 en werd in zeer besloten kring begraven op de plaatselijke Begraafplaats Soestbergen. Na haar dood werd een expositie ingericht bij Kunstliefde aan de Nobelstraat als drieluik, haar beeldend werk, een biografisch overzicht van haar leven en beeldend werk van tijdgenoten. In 2008 werd in haar voormalig woonhuis aan de Oudekamp 1 te Utrecht een museum ter ere van haar werk ingericht, dat zo'n vier jaar heeft bestaan. Vanuit de stichting "Dirkje Kuik" wordt haar artistieke nalatenschap beheerd. 

Conditie
ConditieZeer Goed
In zeer goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,95
Naar Duitsland € 28,95
Europese Unie € 28,95
Wereldwijd € 50,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd22-1-2022 om 13:50
Eindtijd4-2-2022 om 19:58
Openingsbod € 175
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland