Dogon - Houten Slot - Verkocht

Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!
Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!Dogon - Houten Slot kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Dogon
TypeEtnografica
Periode1900 t/m 1944
TechniekHout
StijlAfrikaans
OnderwerpOverig
Afmetingen36 cm x 15 cm x 4.5 cm (h x b x d)
Gewicht816 gram
GesigneerdOngesigneerd

Een slot van de stam Dogon uit Afrika. Het slot is van zwaar hardhout en bestaat uit twee delen. (Zie foto's voor meer detail.)

Herkomst: De stam Dogon, Mali, Afrika

Galeriewaarde: €650

Heinrich (Henry) Goertz (1936 Rorschach - 2012 Lissabon) was een Zwitserse avonturier, jager, schrijver en verzamelaar van Afrikaanse kunst. Zijn verzameling is zeer authentiek daar hij deze gedurende zijn tijd in Afrika zelf verzameld heeft. Vaak was dit ruilhandel. Hij leefde en werkte tussen verschillende Afrikaanse volkeren. Hij vertrok als jonge jongen van amper 19 jaar naar Afrika en bleef daar tot 1991. Hij vertelt over zijn tijd in Afrika in verschillende boeken, onder andere in `Olifanten Leeuwen en Groene Mamba's uit 1975.

LET OP: Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende speciale voorwaarden.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden. Alleen als een werk niet uit het passe-partout te halen is, zal dit vermeld worden.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling. Werken kunnen op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur worden afgehaald op het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost. Als u uw aankoop afhaalt, betaalt u geen extra kosten.

Bezichtigen: Het is ook mogelijk om dit werk vooraf te bezichtigen. Ondanks de aankoopgarantie van Kunstveiling waar uw werk onder valt, kunt u het werk bekijken voordat u een bod uitbrengt. Bezichtigen kan op de vestiging van Kunstveiling in Amsterdam-Zuidoost op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van minimaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

ConditieZeer Goed

Het slot heeft lichte gebruikssporen vanwege de jaren van ouderdom.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Dogon

Alle items van deze stam (4)

Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (355)

Lid sinds 2010
48966 verkochte items
Alle items van deze verkoper (501)
15
36
4.5
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd16-7-2020 om 15:06
Eindtijd26-7-2020 om 22:14
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.