Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) - Verkocht

Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!
Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!Dominique Chan - Acryl en collage op doek (Groot) kopen? Bied vanaf 365!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dominique Chan (1950)
TypeSchilderij
Jaartal2006
TechniekGemengde Techniek
DragerCanvas (Doek)
IngelijstOp Spieraam
Afmetingen100 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Mooi groot acrylverf schilderij van Chan in zeer goede conditie. Kan zo opgehangen worden. 

Beeldend kunstenaar Dominique Chan werd in Frankrijk geboren (Quimper, Bretagne, 1950) uit een Chinese vader en een Franse moeder. Een deel van zijn jeugd bracht hij dan ook in Parijs door. Na een aantal jaren door Europa te hebben gezworven vestigt hij zich in 1975 definitief in Amsterdam.

Na een studie aan de Rietveld Academie (1980-1985) vertrekt hij op twee studiereizen naar China (1986 en 1987) waar hij zich o.a. verdiept in Chinese kalligrafie. Hierna volgen nog vele reizen naar alle delen van de wereld: Azië, Amerika en Australië. Overal doet hij indrukken op, leert hij over andere culturen en schrijft erover, al schilderend, in zijn dagboek (lees: schilderijen). Met name de indrukken die hij opdoet in China komen steeds terug in zijn werk. Zo verwerkt hij o.a. stukken uit Chinese kranten en postzegels zijn in kunst.

Met de jaren heeft het werk van Dominique Chan zich ontwikkeld tot een uitgebalanceerde compositie van kleuren. Daarbij zet hij alle middelen in om de karakteristieke eigenschappen ervan uit te buiten. Als bij de ‘”constructivisten”, maakt hij gebruik van kleurgroepen die in elk autonoom werk opduiken. Zijn werk straalt vrijheid uit. Deze uitstraling wordt veroorzaakt door het kleurgebruik, fel en direct, en de ogenschijnlijk chaotische manier waarop de verf op het doek ligt.

Opvallend is tevens dat zijn werk vaak is opgedeeld in verschillende vlakken, waarbij elk vlak weer een ander verhaal vertelt. Deze vakken en kleuren vormen dan weer het decor voor de figuranten die Chan snel en doeltreffend neer zet. De vrolijkheid in het werk van Dominique Chan wordt wereldwijd gewaardeerd. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland en is in diverse grote bedrijfscollecties opgenomen.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dominique Chan (1950)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (7)

Geplaatst door  ZuiverKunst
Lid sinds 2019
733 verkochte items
Alle items van deze verkoper (31)
80 cm
100 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieApeldoorn,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd24-11-2020 om 9:38
Eindtijd15-12-2020 om 15:18
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.