Eric Claus - VPK Frank Lloyd Wright brons

Eric Claus - VPK Frank Lloyd Wright brons kopen? Bied vanaf 125!
Eric Claus - VPK Frank Lloyd Wright brons kopen? Bied vanaf 125!Eric Claus - VPK Frank Lloyd Wright brons kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eric Claus (1935)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1963
TechniekPenning
Afmetingen80 x 80 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
Na Berlage wordt voor de tweede maal een architect geeerd, de Amerikaanse moder-nist Frank Lloyd Wright (1867-1959). Het geplooide gezicht van een oude man, in brede vlakken opgezet. De sporen van de vingers van de beeldhouwer werken als rimpels mee aan de indruk van ouderdom. Ben enorme wangpartij die de indruk van de breedte van het gezicht versterkt, te meer daar de hals is weggelaten. Een platte hoed met een brede rand dekt het hoofd. De kop is excentrisch van het penningrond, dat geeft aan de rechterkant wat meer ruimte om belettering aan te brengen. De typografie is origineel: nu eens niet letters die men draaien moet om te lezen maar een verloop van boven naar beneden. In een eigenzinnige afbreking dansen de lettergrepen naar onderen toe, tezamen de naam van de architect vormend. 'I think as I'll act as I am', een regel die Claus vond in een `Worksong' van Wright uit 1896, in letters die spiegelen met de voorkant. De tekst kan als een motto gelden. Boven het midden het vignet dat de eigenzinnige architect gebruikte om zijn ontwerptekeningen te signeren. Het geheel is zo opgevat dat vignet en spreuk zelfstandige, elkaar aanvullende beeldelementen zijn geworden. Deze innoverende aanpak zou Claus in de toekomst verder in een prachtig penningoeuvre exploreren.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd1-9-2022 om 1:08
Eindtijd10-9-2022 om 21:40
Openingsbod € 125
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGRONINGEN,  Nederland