• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN - Verkocht

Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!
Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Espen Hagen (1964-2008)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen25 cm x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Twee fraaie kleuren zeefdrukken van Espen Greger Hagen.
Afmeting blad  25 x 25 cm  in nieuwstaat.
Hand gesigneerd en genummerd.
Het nummer kan afwijken van de foto's.

Espen Greger Hagen werd geboren in 1964 in Trondheim, maar bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door in Tanzania. In 1980 volgde hij een studie tekenen in Trondheim om vervolgens aan het Emily Carr University of Art and Design in Vancouver schilderen en beeldhouwen te studeren. Na zijn studie in Vancouver volgde Hagen een studie schilderen en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, welke hij in 1990 succesvol afrondde.

De opvallende en sprekende stijl van werken en de manier waarop Espen Hagen door de combinatie van verschillende technieken het “karakter” van zijn personages weet vast te leggen blijft niet onopgemerkt. Er volgen vele exposities, waaronder in Vancouver, Oslo, Monaco, Kroatië, Massachusetts, Keulen en in Trondheim. In Amsterdam alleen al in onder meer het Vondelpark, Galerie Donkersloot, Beurs van Berlage, Het Magazijn en Hotel Okura, maar ook in Den-Haag (Hotel Des Indes), Maastricht en Naarden (het Arsenaal). 


Vanaf halverwege de 90-er jaren werkt Espen Hagen nauw samen met zijn vriend Herman Brood. Espen exposeert twee keer in Café Dante, waarvan één maal samen met Brood. In 1997 exposeren ze ook weer samen, dit keer in het Arsenaal van Jan des Bouvrie te Naarden. Door hun regelmatige gezamenlijk optreden en de vele doeken die zij samen produceerden wordt Espen Hagen vaak de protégé opvolger van Herman Brood genoemd. Espen Hagen was de “coming man” in de Nederlandse schilderskunst. Dankzij de veelvuldige exposities in zowel binnen- als buitenland en zijn regelmatige televisieoptredens was de ster van deze getalenteerde kunstenaar sterk rijzende. Op 10 april 2008 is Espen Greger Hagen overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

ConditieNieuwstaat
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Espen Hagen (1964-2008)

NederlandsNederlandsNoorsNoorsAlle items van deze kunstenaar (16)
Geplaatst door  duif
FA. (48)

Lid sinds 2018
1407 verkochte items
Alle items van deze verkoper (115)
Pinterest
25 cm
25 cm
Dit item is verkocht voor 51,75 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:24-02-2020 om 22:47
Eindtijd:01-03-2020 om 16:43
Biedingen (1)
Mariokoppies
28 feb. / 21:26
€ 45
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.