Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd - Verkocht

Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!
Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!Fon Klement - boardsnede 69/125, gesigneerd, getiteld en gedateerd kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Fon Klement (1930-2000)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1993
TechniekHout/Linosnede
DragerGeschept Papier
StijlModern
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 cm x 50 cm (h x b)
Incl. lijst82.5 cm x 77.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage69/125
Fon Klement was als kunstenaar autodidact. Na een korte periode waarin hij als figuratief schilder en houtsnijder aanzien verwierf, kwamen in 1960 de eerste meerkleuren grafiekbladen tot stand in de hem zo typerende techniek 'de hoogdruk boardsnede'. Herkenbare vormelementen maakten geleidelijk plaats voor meer abstracte motieven in een sober kleurengamma.Voor Fon Klement kwam de latere (her) ontdekking van de aquareltechniek precies op tijd. Hij bevond zich artistiek gezien op een kruispunt van wegen. De behoefte om het roer om te gooien werd steeds sterker. Fon Klement ging op een zoektocht en reisde ruim tien weken door de Provence. In zijn geïmproviseerde ateliertje in het Zuid-Franse Lorgues waren ze er in overvloed: bloemen. Klaprozen, irissen, rozen, ridderspoor en hibiscus verleidden de kunstenaar om door te gaan op de weg die hij al eerder was ingeslagen: het schilderen en aquarelleren van bloemstillevens.Sinds 1961 was Fon Klement lid van Xylon, de internationale vereniging van houtsnijders, die regelmatig grafiek toont in heel Europa. De expositie ‘Prints today in the USA’ met een overzicht van grafiek van Nederlandse kunstenaars, onder wie Fon Klement, heeft jarenlang door de Verenigde Staten gereisd. Tijdens de grafiekbiënnale ‘Grafiek Nu’ in Laren (najaar 1990), en later op de eerste internationale grafiekbiënnale in Maastricht (zomer 1993), wordt aan Fon Klement de Publieksprijs toegekend.
ConditieRedelijk

Het werk is in goede staat echter enkele vlekjes (linksonder). Zie foto's. Netjes ingelijst en achter glas.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMaarssen,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd1-12-2019 om 14:32
Eindtijd15-12-2019 om 19:16
Biedingen (19)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.