Fons Bemelmans - Bronzen gietpenning: Le Couple - Vvpk eerste penning 1974

Fons Bemelmans - Bronzen gietpenning: Le Couple - Vvpk eerste penning 1974 kopen? Bied vanaf 125!
Fons Bemelmans - Bronzen gietpenning: Le Couple - Vvpk eerste penning 1974 kopen? Bied vanaf 125!Fons Bemelmans - Bronzen gietpenning: Le Couple - Vvpk eerste penning 1974 kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Fons Bemelmans (1938)
Type kunstwerkBeeld / Object
Jaartal1974
TechniekBrons
Afmetingen7.5 x 7.5 x 1 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Bemelmans was begonnen als edelsmid maar heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot een beeldhouwer met een voorkeur voor bollende, sterk plastisch gedachte vormen. Zijn ontwerp 'Le couple' beeldt een man en een vrouw uit in innige omstrengeling. Een eeuwig thema, zonder dat zouden wij er zelf niet zijn. Het is echter geen naturalisme geworden, dat kan het onderwerp zo vervelend maken; maar een liefdevolle observatie van een natuurlijk gegeven. Moeilijk had de beeldhouwer het met de vorm en de plaatsing van de benen op het vlak; ondanks die moeilijk geplaatste benen is het een van de meest populaire uitgaven van de Vereniging geworden. De keerzijde geeft een labyrinth: de weg langs hoogten en dieptes eer de een de ander vindt.
Bovenstaande tekst uit Louk Tilanus, Handzame Sculptuur
Conditie
ConditieZeer Goed
Pracht exemplaar.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd8-5-2022 om 16:47
Eindtijd22-5-2022 om 19:33
Openingsbod € 125
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland