Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) - Verkocht

Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!
Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!Francois Gervais - Zuid-Frankrijk | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 95!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Francois Gervais (1963-2010)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen48 x 68 cm (h x b)
Incl. lijst70 x 89 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
De Frans-Nederlandse kunstenaar Francois Gervais (1963-2010) heeft geruime tijd in Amsterdam gewoond en gewerkt . Helaas is hij op vrij jonge leeftijd overleden.
Deze aquarel van Francois Gervais draagt geen titel maar geeft waarschijnlijk zijn kijk weer op de prachtige kustplaats Menton aan de Franse Rivièra, vlakbij de Italiaanse grens. De regio waar Gervais van genoot!

De aquarel is gemaakt met een losse toets, in zijn kenmerkende stijl, op geschept papier en dateert vermoedelijk uit de jaren '90.
Het is met de hand gesigneerd en heel mooi en professioneel ingelijst met passe-partout (crèmekleurig/gebroken wit met witte kern) en bijpassende lijst.
Het geheel verkeert in prachtige staat en kan zo aan de muur!
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Auteur, vormgever, ontwerper en illustrator Francois Gervais werd in 1963 vlakbij het Zuid-Franse Albi geboren, een stadje tussen Toulouse en Rodez. 
Hij studeerde in Parijs Visuele Communicatie. 
Door een klassieke Franse familieruzie vertrokken zijn ouders naar Normandië waar Francois als enig kind opgroeide in een links sociaal milieu. Hoewel hij de natuur in Normandië eigenlijk mooier vindt, voelt hij zich meer thuis in zijn geboortestreek. “In Normandië zijn de markten anders dan in Zuid-Frankrijk en de sfeer op de terrassen is niet hetzelfde.”  Gervais kwam eind jaren '80 voor de liefde naar Amsterdam.  Met de overtuiging dat hij nooit voor lang Frankrijk zou verlaten. Dat liefje nam al snel de benen, maar daarna vond hij wel de vrouw van zijn leven. Ze schonk hem zelfs twee kinderen.
Het werk van Gervais is overal in Europa te zien. 
Veel van zijn werk is geïnspireerd door vrouwen en de Franse keuken. Veel werk is bovendien erotisch van aard. 
Gervais is geen doorsnee kunstenaar, hij wil zich niet vastleggen op een stijl, hoewel in zijn illustraties zijn eigenheid wel duidelijk herkenbaar is. Als hij niet aan het tekenen was, kon je hem in de keuken vinden, waar hij zich naar hartelust uitleefde op zijn tweede grote passie: “La Cuisine”. 
In 2002 verscheen het eerste kookboek van zijn hand: Histoires d’Oc. Het boek heeft als ondertitel ‘ingrediënten voor het goede leven’. Hij schreef het boek samen met Jaques Rouet, een eveneens in Amsterdam woonachtige Fransman. Histoires d’Oc is een sensueel boek. Het is kookboek, reisboek en levensboek met aanwijzingen over smaak, genieten en de tijd nemen. Alles overgoten met een stevig erotisch tintje. Het is een ode aan het rijk der zinnen in al zijn facetten.
Conditie
ConditieZeer Goed
Het glas is met dubbelzijdig tape langs de randen met de lijst vastgeplakt, om e.e.a. zuurvrij te conserveren. Aan de bovenzijde is een stukje rand van de tape zichtbaar, glas komt hier los van de lijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 33,50
Naar Duitsland € 33,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Francois Gervais (1963-2010) 

Nederlands NederlandsFrans Frans Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
89 cm
70 cm
68 cm
48 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2023 om 19:55
Eindtijd7-4-2023 om 21:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken