Frans Hens - Ets, landschap met boerderij.

Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!
Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Frans Hens - Ets, landschap met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Frans Hens (1856-1928)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen44 cm x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage11/30


De Belgische kunstenaar Frans Hens (1856-1928) leefde en werkte in Antwerpen. Hij wordt ingedeeld bij de postimpressionisten. Hens kreeg zijn opleiding bij Jacob Jacobs aan de Academie in Antwerpen.
Postimpressionist
Frans Hens onderbrak zijn opleiding aan de academie voor een reis naar de Verenigde Staten van Amerika. In zijn academietijd raakte hij bevriend met Theodoor Verstraete. Deze Verstraete was een stimulator van het postimpressionisme in België en ook Hens werd door hem beïnvloed. Frans Hens was ook bevriend met Emile Claus. Hij kwam Claus regelmatig tegen in het culturele leven van Antwerpen.
Congo Vrijstaat
Hens was de eerste kunstenaar die Congo Vrijstaat bezocht. Hij maakte tijdens deze reis in 1886 kennis met de Afrikaanse kunst. Een jaar later maakte hij een tweede reis naar de privéstaat van koning Leopold II. Hij maakte er talloze landschappen die later op tentoonstellingen in België te zien waren.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Frans Hens (1856-1928)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  duif
FA. (52)

Lid sinds 2018
1655 verkochte items
Alle items van deze verkoper (137)
38 cm
44 cm
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2023 om 0:32
Eindtijd25-3-2023 om 20:57
Openingsbod € 30
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.