Frans Verpoorten - Litho: Megaliths - 1960 - Verkocht

Frans Verpoorten - Litho: Megaliths - 1960 kopen? Bied vanaf 45!
Frans Verpoorten - Litho: Megaliths - 1960 kopen? Bied vanaf 45!Frans Verpoorten - Litho: Megaliths - 1960 kopen? Bied vanaf 45!Frans Verpoorten - Litho: Megaliths - 1960 kopen? Bied vanaf 45!Frans Verpoorten - Litho: Megaliths - 1960 kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Frans Verpoorten (1924-1997)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen38.5 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ets van Frans Verpoorten. Titel: Megaliths(Een megaliet is een grote steen die is gebruikt om een prehistorisch bouwwerk of monument te bouwen, alleen of samen met andere stenen. Alleen al in Europa zijn er meer dan 35.000, verspreid over Zweden tot aan de Middellandse Zee.). Jaar: 1960. Oplage: 17/50. Afmetingen blad: H39 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H19.5 x b28cm. Het werk is links onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Franciscus Hendricus (Frans) Verpoorten (Haarlem, 5 januari 1924 - Zwanenburg, 27 juni 1997) was een Nederlands schilder, beeldhouwer en graficus.

Verpoorten kreeg zijn opleiding in de tweede helft van de jaren veertig aan de academies van Antwerpen en Haarlem, waar hij onder meer leerling was van Henri Boot en Kees Verwey. Hij wordt gerekend tot de 'Haarlemse Vijftigers', samen met onder anderen Poppe Damave, Anton Heyboer en Kees Okx. Verpoorten maakte in de periode 1951-1956 reizen naar België, Frankrijk, Spanje en Portugal, waar hij zich met name door de zee liet inspireren. Als autodidactische beeldhouwer assembleerde hij vanaf ca. 1960 statische en kinetische beelden, die wat vormgeving betreft het midden houden tussen het werk van Shinkichi Tajiri en Jean Tinguely. Vanaf eind jaren zeventig richtte hij zich weer meer op grafiek, met als voornaamste inspiratiebron het Noord-Afrikaanse (kust)landschap.

Veel werk van Verpoorten bevindt zich in diverse aan de overheid gerelateerde collecties. In het kader van de BKR-regeling is er in de periode 1955-1986 met regelmaat werk van hem aangekocht. Daarnaast bevindt zich werk van hem in de collecties van het Frans Halsmuseum Haarlem, het Stedelijk Museum (Amsterdam) en het Centraal Museum.

Frans Verpoorten was de vader van fotograaf Frans Verpoorten jr.
ConditieGoed

Op het witte gedeelte zit vergeling, van een vorige inlijsting. De voorstelling is in werkelijkheid iets bruiniger, dit komt niet helemaal goed over op de foto.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 51,75 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:30-07-2022 om 23:18
Eindtijd:18-12-2022 om 12:59
Biedingen (1)
rumein
16 dec. / 22:31
€ 45
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.