Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) - Verkocht

Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!
Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!Ger Lataster - De schilder | kleuren ets (ingelijst) kopen? Bied vanaf 89!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ger Lataster (1920-2012)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1989
TechniekEts/Aquatint
DragerGeschept Papier
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen35 x 45 cm (h x b)
Incl. lijst57.5 x 72.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage69 van 90
Zeer mooie ets van Ger Lataster (1920-2012). 
Het lijkt een soort zelfportret (rechts) in zijn atelier met o.a. palet, ezel en lamp. 
Handgesigneerd, gedateerd (‘89) en genummerd (69/90).

Verzending:
Bij voorkeur ophalen. Pakketpost tegen hoog tarief i.v.m. afmetingen van het werk.
Het werk kan op afspraak voor € 10,00  worden bezorgd of afgeleverd in de regio Alkmaar-Haarlem-Amstelveen-Amsterdam. 
N.B.: In verband met de vakantieperiode kan het werk op verzoek op een later moment  worden bezorgd.

Over de kunstenaar:
De schilder Ger Lataster (Schaesberg, 1920) wordt over het algemeen gerekend tot de abstract-expressionisten. Hij verwierf nationaal en internationaal bekendheid tijdens de hoogtijdagen van deze stroming in de jaren ’50 en ’60. De toenmalige directeur van het Stedelijk Museum van Amsterdam, Sandberg, waardeerde zijn werk ten zeerste en nam het op in de exposities die hij organiseerde (zoals Nederlandse bijdrage tot de internationale ontwikkeling sedert 1945) en in de collectie van dit museum.Toen nam Lataster tevens deel aan de belangrijkste internationale tentoonstellingen (waaronder de Documentaen Vitaliteit van de kunst). Maar ook later had hij verschillende eenmanstentoonstellingen in het Stedelijk Museum van Amsterdam, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Maastrichtse Bonnefantenmuseum, het Dordrechts Museum en het Singermuseum in Naarden. In een groot aantal particuliere en museale, binnenlandse en buitenlandse collecties is zijn werk te vinden.

Hij wordt gerekend tot de zogenaamde "Amsterdamse Limburgers", waartoe ook Pieter Defesche, Jef Diederen en Lei Molin behoren.

In 1963 stond Lataster met Mari Andriessen, Nic Jonk, Theo Mulder en Wessel Couzijn aan de wieg van de alternatieve kunstopleiding Academie '63 (later Ateliers '63 genoemd) te Haarlem, nu gevestigd als De Ateliers in Amsterdam. De motivatie achter dit initiatief was de wens om tegemoet te komen aan de behoefte van jonge kunstenaars om een periode te werken onder de kritische begeleiding van meer ervaren kunstenaars. In 1983 werd hij docent schilderkunst aan de Rijksakademie.

Zijn werk is vertegenwoordigd in een groot aantal museale collecties in binnen- en buitenland, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Zijn werk werd met grote regelmaat getoond op tentoonstellingen in binnen- en buitenland en hij kan worden beschouwd als een van Nederlands succesvolste kunstenaars van zijn generatie.

Bron: www.lataster.nl // www.wikipedia.org

Conditie
ConditieZeer Goed
Smetteloos mooi! Aluminium BARTH-wissellijst met minimale gebruikssporen
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 16,50
Naar België € 28,50
Naar Duitsland € 28,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-7-2021 om 13:30
Eindtijd6-8-2021 om 21:32
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken