Gerard Delfgaauw - "Landschap met molens" - Olieverf op doek

Gerard Delfgaauw - "Landschap met molens" - Olieverf op doek kopen? Bied vanaf 675!
Gerard Delfgaauw - "Landschap met molens" - Olieverf op doek kopen? Bied vanaf 675!Gerard Delfgaauw - "Landschap met molens" - Olieverf op doek kopen? Bied vanaf 675!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Gerard Delfgaauw (1882-1947)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 cm x 80 cm (h x b)
Incl. lijst83 cm x 103 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Een schitterend en groot impressionistisch kunstwerk ( "landschap met molens", olieverf op doek ) van de Nederlandse kunstschilder Gerard Delfgaauw(1882-1947). Met een mooie vergulde lijst. Gesigneerd rechts onder. De afmetingen met lijst: 83 cm. x 103 cm. De doekmaat is: 60 cm. x 80 cm. De conditie van het kunstwerk is goed. De lijst heeft enkele gebruikssporen. Het kunstwerk is te bezichtigen bij Kunsthandel Martins te Wolvega  en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

Biografie:
Gerardus Johannes Delfgaauw, (Monster, 2 april 1882 - Rijswijk, 21 oktober 1947) was een Nederlands kunstschilder. Na een opleiding aan de Haagse tekenacademie rond de eeuwwisseling werkte Gerard Delfgaauw in naturalistisch-impressionistische stijl. Hij schilderde veel landschappen en stadsgezichten (onder andere van Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Delft). Tot zijn werk behoren een reeks dynamische Rotterdamse havengezichten, waaronder De Nieuw Amsterdam en de Statendam afgemeerd aan de Wilhelminakade. Er zijn schilderijen van G.J.Delfgaauw, die door een kunsthandelaar gesigneerd werden met H. van Gessel; dit heeft slechts een korte periode geduurd. Schilderijen die de signatuur K. Schilderspel of J. van Delden dragen hebben niets met het werk van G.J.Delfgaauw van doen. Deze namen zijn uit commerciële overwegingen aangewend ten behoeve van de verkoop van werken die niet door Delfgaauw gemaakt zijn. Kunsthistorisch onderzoek heeft aangetoond dat deze schilderijen zowel qua stijl als qua techniek totaal anders zijn; ze zijn door kenners niet moeilijk van een echte Delfgaauw te onderscheiden. De resultaten van het onderzoek konden worden bevestigd door de zoon van de schilder.

Literatuur:
Regtop, Cedric: G.J. Delfgaauw, schilder van lucht, licht en water. Tiel 2013, ISBN 9789090274294

Herkomst:
Kunsthandel Martins
Wolvega | NederlandConditieGoed

Algemeen in een goede staat!

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gerard Delfgaauw (1882-1947)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  martins
FA. (36)

Lid sinds 2015
356 verkochte items
Alle items van deze verkoper (9)
103 cm
83 cm
80 cm
60 cm
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd19-3-2023 om 19:54
Eindtijd26-3-2023 om 21:14
Openingsbod € 675
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieWolvega,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.