Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! - Verkocht

Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!
Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!Gerard Schaperkotter - Grote abstracte Gem.Technk. (Klei/Collage/Verf) "Carthage" fraai ingelijst! kopen? Bied vanaf 97!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerard Schaperkotter (1914-2006)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekGemengde Techniek
DragerCanvas (Doek)
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen100 x 100 cm (h x b)
Incl. lijst110 x 110 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • GROOT! gemengde Techniek op doek schilderij van de hand van de lyrisch abstracte kunstenaar en graficus gerard Schaperkotter (1914-2006). Bij dit grote schilderij heeft Schaperkotter diverse technieken (Klei, Collage, olieverf e.a.) toegepast om tot dit fraaie resultaat te komen. Linksonder voluit gesigneerd en in de verf (en op de achterzijde) getiteld "Carthage". Het schilderij is voorzien van een exclusieve bak-lijst en verkeert in zeer goede conditie. Afmetingen van het doek zijn 100x100cm.  


  • Over de kunstenaar

    Gerard Schäperkötter was van huis uit grafisch ontwerper en koos in 1914 voor de vrije schilderkunst. Zijn benadering van het medium was spontaan en vrij en leidde, na een figuratieve aanlooptijd, in de jaren '60 en '70 tot krachtige composities. Deze doen in hun balanceren tussen abstractie en figuratie enigszins denken aan de lyrisch-abstracte kunst van de Ecole de Paris. De schilder creëerde vanuit zijn herinnering en verbeelding een nieuwe werkelijkheid, die hij vaak uitwerkte in thema's als stranden, muren of tuinen.

    Gerard Schäperkötter was een ingetogen kunstenaar die zeer rustig zijn doeken en gouaches componeerde. Vanuit zijn herinnering en verbeelding creëerde hij een nieuwe werkelijkheid. Daarbij liet Schäperkötter zich inspireren door het expressionisme van de Cobra-beweging en École de Paris.

    Zijn benadering van het medium was spontaan en vrij en leidde – na een figuratieve aanlooptijd in de jaren ’60 en ’70 – tot krachtige composities. De kunstwerken van Schäperkötter kenmerken zich door de afwisseling van lyrisch abstractie en indringend kleurgebruik. Veel voorkomende thema’s zijn stranden, muren en tuinen.
  • (bron: gallerease.com)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-3-2023 om 21:10
Eindtijd9-4-2023 om 21:44
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken